Hem > Recept > Currypanerad rödspätta Currypanerad rödspätta 💬 1 kommentarer Mycket gott recept på rödspätta panerad med curry. Servera med en god kall räksås, kokt potatis och kokta grönsaker och en klyfta citron. Currypanerad rödspätta serverad med kall räksås, kokt potatis, kokt broccoli, kokta sockerärtor och en klyfta citron. Tid: 30 minuter 4 portioner Näringsvärde per portion (214 g): 489 kalorier, 15 g kolhydrater, 33 g fett, 33 g protein, 2 g fibrer Ingredienser: 2 st ägg 1,5 dl ströbröd 1,5 msk curry 1 tsk salt 1,5 krm vitpeppar ca 600 g rödspätta ca 50 g smör att steka i Ev: Serveringsförslag: ev. 4 portioner kall räksås ev. 4 portioner (ca 800 g) kokt potatis ev. ca 250 g broccoli ev. ca 100 g sockerärtor ev. ca 0,5 st citron Gör så här: Visa endast textinstruktioner Börja med att förbereda tillbehören du vill ha. Koka potatis, gör räksåsen, skär broccolin i mindre bitar, plocka fram sockerärtorna, skär citronen i klyftor. ev. 4 portioner kall räksås ev. 4 portioner (ca 800 g) kokt potatis ev. ca 250 g broccoli ev. ca 100 g sockerärtor ev. ca 0,5 st citron Vispa upp äggen i en djup tallrik. 2 st ägg Uppvispade ägg. Mät upp ströbröd, curry, salt och vitpeppar i en annan djup tallrik. Rör om så att allt blir ordentligt blandat. 1,5 dl ströbröd 1,5 msk curry 1 tsk salt 1,5 krm vitpeppar Kryddor och ströbröd. Kryddor och ströbröd blandat. Ta en rödspättafilé i taget. Doppa i det vispade ägget på båda sidor. ca 600 g rödspätta Doppa ena sidan. Vänd och doppa andra sidan. Lägg sedan rödspättafilén i ströbrödsblandningen. Vänd på fisken så att båda sidor blir täckta. Doppa ena sidan i ströbröd. Vänd andra sidan i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör, ca 25 g (resten används i nästa steg). När det slutat bubbla är det dags att börja steka fisken. Nu kan det vara dags att koka broccolin ca 4 min och sockerärtor ca 1 min (lägg i dem på slutet). ca 50 g smör att steka i Stekpanna med smör. Stek rödspättan ca 2 min per sida på medelhög värme. Tillsätt en klick smör mellan stekomgångarna. (Om det blir vispat ägg och ströbrödsblandning över så kan du steka detta tillsammans som ett stekt ägg.) Stek ena sidan. Vänd och stek andra sidan. Lägg över på serveringsfat allteftersom de blir färdiga. Servera sedan med tillbehören. Klart att servera. Serveringstips: Servera gärna med kokt potatis, en god kall sås, grönsaker och citron. Hållbarhet och förvaring: Förvara överbliven fisk i kylskåp, håller sig minst 5 dygn. Se även dessa recept | Fisk och skaldjur | Lunch | Rödspätta med persiljesås Rödspätta med citronsås Kall räksås Kall citronsås Kall fisksås Béarnaisesås Kall limesås Hollandaisesås Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ✏️ Skrivet av Tina Olander 2014-02-01 19:00 Väldigt gott med denna currypanering, och enkelt att laga. Rekommenderas varmt! Visa alla kommentarer
✏️ Skrivet av Tina Olander 2014-02-01 19:00 Väldigt gott med denna currypanering, och enkelt att laga. Rekommenderas varmt!