
Currypanerad rödspätta




Ingredienser:
- 2 st ägg
- 1,5 dl ströbröd
- 1,5 msk curry
- 1 tsk salt
- 1,5 krm vitpeppar
- ca 600 g rödspätta
- ca 50 g smör att steka i
Ev: Serveringsförslag:
- ev. 4 portioner kall räksås
- ev. 4 portioner (ca 800 g) kokt potatis
- ev. ca 250 g broccoli
- ev. ca 100 g sockerärtor
- ev. ca 0,5 st citron
Gör så här:
-
Börja med att förbereda tillbehören du vill ha. Koka potatis, gör räksåsen, skär broccolin i mindre bitar, plocka fram sockerärtorna, skär citronen i klyftor.
- ev. 4 portioner kall räksås
- ev. 4 portioner (ca 800 g) kokt potatis
- ev. ca 250 g broccoli
- ev. ca 100 g sockerärtor
-
Vispa upp äggen i en djup tallrik.
- 2 st ägg
-
Mät upp ströbröd, curry, salt och vitpeppar i en annan djup tallrik. Rör om så att allt blir ordentligt blandat.
-
Ta en rödspättafilé i taget. Doppa i det vispade ägget på båda sidor.
- ca 600 g rödspätta
-
Lägg sedan rödspättafilén i ströbrödsblandningen. Vänd på fisken så att båda sidor blir täckta.
-
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör, ca 25 g (resten används i nästa steg). När det slutat bubbla är det dags att börja steka fisken.
Nu kan det vara dags att koka broccolin ca 4 min och sockerärtor ca 1 min (lägg i dem på slutet).
- ca 50 g smör att steka i
-
Stek rödspättan ca 2 min per sida på medelhög värme. Tillsätt en klick smör mellan stekomgångarna.
(Om det blir vispat ägg och ströbrödsblandning över så kan du steka detta tillsammans som ett stekt ägg.)
-
Lägg över på serveringsfat allteftersom de blir färdiga. Servera sedan med tillbehören.
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fisk och skaldjur | Lunch |
