Kall räksås
Mycket god och lyxig kall sås med räkor. Allra godast blir den om köper oskalade räkor och skalar själv. Räksåsen är mycket god till fisk.



Ingredienser:
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 0,25-0,5 tsk salt
- 0,5 krm malen vitpeppar
- 2 msk hackad dill
- ca 200 g (avrunnen vikt) räkor i lake
- eller ca 400-500 g oskalade räkor

Gör så här:
-
Mät upp crème fraiche, majonnäs, salt, vitpeppar och dill i en skål.
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 0,25-0,5 tsk salt
- 0,5 krm malen vitpeppar
- 2 msk hackad dill
-
Rör om så allt blir blandat.
-
Låt räkorna rinna av om du använder räkor i lake. Skala räkorna om du köpt oskalade räkor.
(Det är viktigt att räkorna inte är blöta när du lägger i dem i såsen, för då blir såsen tunn och blaskig.)
Blanda ner räkorna i såsen. Servera!
Handskalade räkor (500 g oskalad vikt).
Serveringstips:
Servera gärna räksåsen till fisk och kokt potatis och grönsaker.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven sås kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.
| Kalla såser |