Kall räksås

Mycket god och lyxig kall sås med räkor. Allra godast blir den om köper oskalade räkor och skalar själv. Räksåsen är mycket god till fisk.
kall räksås
Tid: ca 5 min eller 20 min om du skalar räkorna själv
3-4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche, majonnäs, salt, vitpeppar och dill i en skål.

    instruktion steg 1 kall räksås
  2. Rör om så allt blir blandat.

    instruktion steg 2 kall räksås
  3. Låt räkorna rinna av om du använder räkor i lake. Skala räkorna om du köpt oskalade räkor.

    (Det är viktigt att räkorna inte är blöta när du lägger i dem i såsen, för då blir såsen tunn och blaskig.)

    Blanda ner räkorna i såsen. Servera!

    • ca 200 g (avrunnen vikt) räkor i lake
      • eller  ca 400-500 g oskalade räkor
    instruktion steg 3 kall räksås
    Handskalade räkor (500 g oskalad vikt).

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (89 g): 205 kalorier, 1 g kolhydrater, 18 g fett, 10 g protein

Serveringstips

Servera gärna räksåsen till fisk och kokt potatis och grönsaker.

Hållbarhet och förvaring

Överbliven sås kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av yvonne pira
fina resept kan man få det i sin inkorg eller på posten

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest