Kall räksås

Mycket god och lyxig kall sås med räkor. Allra godast blir den om köper oskalade räkor och skalar själv. Räksåsen är mycket god till fisk.
kall räksås
Kall räksås med handskalade räkor. Supergott!
Timglas Tid: ca 5 min eller 20 min om du skalar räkorna själv
Portioner 3-4 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche, majonnäs, salt, vitpeppar och dill i en skål.

    instruktion steg 1 kall räksås
  2. Rör om så allt blir blandat.

    instruktion steg 2 kall räksås
  3. Låt räkorna rinna av om du använder räkor i lake. Skala räkorna om du köpt oskalade räkor.

    (Det är viktigt att räkorna inte är blöta när du lägger i dem i såsen, för då blir såsen tunn och blaskig.)

    Blanda ner räkorna i såsen. Servera!

    • ca 200 g (avrunnen vikt) räkor i lake
      • eller  ca 400-500 g oskalade räkor
    instruktion steg 3 kall räksås
    Handskalade räkor (500 g oskalad vikt).

servera Serveringstips:

Servera gärna räksåsen till fisk och kokt potatis och grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven sås kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Kalla såser |

Kommentarer till Kall räksås

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info