Kall fisksås

Mycket god kall fisksås som passar bra till stekt och panerad fisk. Snabbt och enkelt recept.
Kall fisksås
En god kall fisksås, passar bra till stekt och panerad fisk.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Hacka smörgåsgurkan i små bitar.

    hackad smörgåsgurka
    Hackad smörgåsgurka.
  2. Mät upp turkisk yoghurt, majonnäs och salt. Lägg på den hackade smörgåsgurkan.

    alla ingredienser till kall fisksås
    Alla ingredienser till kall fisksås.
  3. Blanda till en jämn sås. Smaka av och ta ev. mera salt.

    Låt stå i kylskåp fram till servering.

    den kalla fisksåsen klar
    Den kalla fisksåsen blandad och klar.

servera Serveringstips:

Servera till stekt och panerad fisk.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara den kalla fisksåsen i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Om den separerar - rör om.

Se även dessa recept

| Kalla såser |

Kommentarer till Kall fisksås

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Susanna
Jättegod snabb sås! Tack för smidigt recept! Hade ett krångligare recept innan där man gjorde en vit sås som skulle koka ihop och sedan svalna men detta är bättre!
✏️ Skrivet av Susanne
Nu är detta goda recept på kall fisksås uppdaterat med nya bilder steg för steg! Jag gjorde det förra vecka och serverade till panerad rödspätta och kokt potatis. Det blev väldigt gott!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Lollo: Rökt fisk är färdiglagad så det är bara att äta. Jag brukar ta upp fisken och rensa bort skinn, huvud och ben och lägga fiskbitarna i en låda som jag sedan har i kylen. Vill man servera fint så plockar du bara av det översta skinnet och lägger sedan fisken på ett serveringsfat och så får var och en ta själv. Rökt fisk äts alltså vanligtvis kall men man kan också värma lite i mikron och äta den lite ljummen om man vill men tänk då på att inte värma mer än att den blir ljummen för då blir den inte lika god.
✏️ Skrivet av Lollo
ville fråga en sak?? vet någon vad man gör när man köpt en rökt fisk.
Jag köpte en rökt lax igår och vet inre riktigt hur man ska göra .. sätta den i ugnen ? steka? koka? vad ska man göra snälla svara
✏️ Skrivet av Amanda
Jättegott. Fräsch smak.