
webmaster
Gnid in kryddorna med hjälp av oljan runt om köttbiten. Lägg köttbiten i en form som är ungefär lika stor som köttbiten.
Stick in en köttermometer med spetsen så den hamnar i mitten av köttbiten.
Stek i nedre av delen i ugnen i en ugnstemperatur 125 - 150°C. Stek till termometern i köttet visar 60°C för medium eller 68°C för välstekt. Medium rekommenderas. Det tar ungefär 2-3 timmar. (En lägre ugnstemperatur tar längre tid men ger saftigare kött så om du har tid välj helst 125°C.)
Ta ut köttet från ugnen och lägg aluminiumfolie över och låt svalna och vila minst 30 minuter, gärna en timme innan köttet skärs upp och serveras. (Detta gör att köttet blir saftigare, skär man upp köttet direkt från ugnen rinner massor av köttsaft ur.)
Sås: Blanda köttspad, balsamvinäger, honung, kalvfond och rödvin. Låt koka upp och småkoka 1-2 minuter. Smaka av!