Lövbiff

lövbiff
Lövbiff är tunna skivor av innanlår.

Lövbiff är tunt skivat nötkött av innanlår.

Lövbiff skall stekas snabbt på hög värme för att inte bli torr och seg. Lövbiff kan även användas till rullader med olika fyllningar. Strimlad lövbiff kan användas i t.ex. wokrätter.

Stek lövbiff i ca 1-2 minuter per sida i en stekpanna med smör eller olja som är ordentligt uppvärmd.

Lövbiff kan även grillas. Marinera köttet minst en timme i valfri marinad. Grilla 1-2 minuter per sida i hög värme.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lövbiff.

Energi: 109 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 22 g
Fett: 2 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Cube steak / minute steak

Finns i affären:

Lövbiff finns i köttdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Se bäst före datum på förpackningen, i normala fall några dagar. Lövbiff förvaras i kylskåp. Lövbiff kan även frysas och håller sig då minst 1 år.

Ersätt med:

Lövbiff kan bytas ut mot kalvbiff eller utbankad biff av fransyskan.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Christopher
Tycker att lövbiff blir som bäst om man endast steker 10-20 sekunder per sida.

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Nötkött |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest