Ugnsstekta potatishalvor
Ugnsstekta potatishalvor är både gott och enkelt att göra. Välj gärna en god fast potatissort som t.ex. Asterix eller delikatesspotatis som t.ex. Apache eller Cecile.
Tid: 45 minuter varav 35 minuter i ugnen
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 35 minuter med över- och undervärme (längre tid för större potatis)
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (233 g): 237 kcal, 36 g kolhydrater, 7 g fett, 5 g protein, 5 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Potatishalvorna är godast nylagade. Krispigheten försvinner lite när de förvaras i kylen, men annars håller de sig minst 5 dygn och kan värmas upp igen.
️ Skrivet av
Pensla?! Vilket j*vla meck det räcker gott att ringla över...
️ Skrivet av
Jag tog rapsolja istället för olivolja och det fungera fint. Riktigt enkelt och riktigt gott!