
Ugnsstekta potatishalvor
💬 2 kommentarer



Ingredienser:



Utrustning:
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 35 minuter med över- och undervärme (längre tid för större potatis)
Gör så här:
-
Skölj och borsta potatisarna om du inte köpt delikatesspotatis där detta redan är gjort.
Skär potatisarna i halvor. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper (så slipper du jobbig disk).
- ca 900 g potatis (gärna jämnstora)
Dela potatis i halvor. Potatissorten på bilden heter Cecile. Lägg på en ugnsplåt / långpanna. -
Pensla på olja. Salta.
Pensla på olja. Salta. -
Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i ca 35 minuter tills potatisen fått fin färg och är mjuk i mitten. Servera!
(Har du större potatisar kan du behöva förlänga tiden. Känn med en provsticka eller tandpetare i mitten att potatisen inte är hård i mitten.)
(Får potatisen för mycket färg mot slutet utan att den är mjuk i mitten så sänk värmen till 150°C så att potatisen blir mjuk utan att bli för bränd eller lägg på ugnsfolie. Är potatisen blek däremot så kan du slå på grillelementet i ugnen mot slutet.)
Stek i ugnen. Färdiga ugnsstekta potatishalvor.
Hållbarhet och förvaring:
| Tillbehör |

