Korvpanna med chili

Gott, snabbt och enkelt recept med falukorv, champinjoner och chilisås. Servera korvpannan med grönsaker och t.ex. bulgur, ris eller pasta.
Korvpanna med chili
Falukorv med chilisås och champinjoner.
Timglas Tid: 25 min
Portioner 5 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Servering:

Gör så här:

  1. Hacka lök och skiva champinjoner.

    instruktion steg 1.1 korvpanna med chili
    Hacka lök.
    instruktion steg 1.2 korvpanna med chili
    Skiva champinjoner.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med lite smör. Börja steka när smöret slutar bubbla. Stek lök och champinjoner på medelvärme så att det blir genomstekt men utan att bli bränt. Löken ska bli blank och lite genomskinlig.

    • ca 15 g smör att steka i
    instruktion steg 2.1 korvpanna med chili
    Stekpanna med smör.
    instruktion steg 2.2 korvpanna med chili
    Stek lök och champinjoner.
    instruktion steg 2.3 korvpanna med chili
    Stekt genomskinlig lök och champinjoner.
  3. Skär falukorven i småbitar och stek tillsammans med löken och champinjonerna tills allt känns genomstekt.

    instruktion steg 3.1 korvpanna med chili
    Skär falukorv i bitar.
    instruktion steg 3.2 korvpanna med chili
    Stek tillsammans.
    instruktion steg 3.3 korvpanna med chili
    Färdigstekt.
  4. Tillsätt crème fraiche och chilisås. Rör om och låt småkoka några minuter. Smaka av.

    instruktion steg 4.1 korvpanna med chili
    Tillsätt crème fraiche och chilisås.
    instruktion steg 4.2 korvpanna med chili
    Rör om. Låt småkoka.
  5. Servera korvpannan med t.ex. kokt bulgur, kokt broccoli och körsbärstomater.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Korvpannan kan förvaras i kylskåp i minst 5 dygn. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer till Korvpanna med chili

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Joakim A
Kanongott, enkelt och snabbt recept. Tack Susanne :-)
penna Skrivet av Susanne
Jag har gjort om receptet lite grann. Det blir nu godare och är dessutom enklare att göra och jag har lagt till bilder steg för steg. Hoppas ni gillar det! :)
penna Skrivet av Gunvor
En otroligt snabb och god vardagsrätt som man kan ändra som man vill utifrån vad man har hemma. Blanda i wok-grönsaker och servera med jasmine ris..
Jättegott..
penna Skrivet av Björn
Det här tycker jag inte var någon höjdare. Fick krydda massor för att försöka rädda den. Smakade nästan bara soja tyvärr.
besökare Svar till Peter penna Skrivet av Susanne
Det är nog en smaksak. Jag föredrar färska champinjoner.
penna Skrivet av Peter
Jag ska verkligen prova det här receptet också! Men undrar lite om du skriver när det passar bäst med färska eller champinjoner på burk?
penna Skrivet av Putrid
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Viktoria
Ah okej ja det har du rätt i. får testa tilll middag ikväll
penna Skrivet av Susanne
Svar till Viktoria: Jag tror att gräddfilen blir grynig när den kokar så det är nog inte så bra. I så fall får du röra i den efteråt utan att koka upp den.
penna Skrivet av Viktoria
kan man ha gräddfil istället för fraich?

Läs alla 16 kommentarer

Se även dessa recept

| Billigt | Fläskkött | Lunch |