Korv stroganoff





Ingredienser:
- 400 g falukorv
- 1 st gul lök
- 400 g krossade tomater
- 1 dl vispgrädde
- eller 1 dl crème fraiche
- 2-3 msk tomatpuré
- ca 0,5-1 tsk salt
- 0,5 krm malen vitpeppar

Utrustning:
Tillaga korv stroganoff så här:
-
Skär falukorven i strimlor. Hacka löken.
Falukorv i bitar och hackad lök. -
Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja. Sänk till medelvärme. Stek korv och lök tillsammans till löken blivit genomskinlig, ca 5 min.
Stek korv och lök. -
Häll på krossade tomater, grädde, tomatpuré, salt och vitpeppar. Rör om och låt koka upp.
- 400 g krossade tomater
- 1 dl vispgrädde
- eller 1 dl crème fraiche
- 2-3 msk tomatpuré
- ca 0,5-1 tsk salt
- 0,5 krm malen vitpeppar
Häll på resten av ingredienserna. -
Låt småkoka ca 5 min. Smaka av med salt.
Färdig korv stroganoff.
Serveringstips:
Servera med kokt ris eller bulgur, kokt broccoli eller gröna ärtor.
Tips:
Tillsätt chilipeppar, chili explosion eller chili flakes om man vill ha lite sting.
Variationstips:
Krossade tomater och tomatpuré kan ersättas med chilisås och/eller ketchup.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven korv stroganoff i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Går även att frysa.