Korv stroganoff

Klassiskt recept på korvstroganoff. Enkel och god svensk husmanskost med falukorv.
Korv stroganoff
Tid: 20 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Tillaga så här:

  1. Skär falukorven i strimlor. Hacka löken.

    falukorv i bitar och hackad lök
    Falukorv i bitar och hackad lök.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja. Sänk till medelvärme. Stek korv och lök tillsammans till löken blivit genomskinlig, ca 5 min.

    stek korv och lök
    Stek korv och lök.
  3. Häll på krossade tomater, grädde, tomatpuré, salt och vitpeppar. Rör om och låt koka upp.

    häll på resten av ingredienserna
    Häll på resten av ingredienserna.
  4. Låt småkoka ca 5 min. Smaka av med salt.

    färdig korv stroganoff
    Färdig korv stroganoff.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (273 g): 396 kalorier, 12 g kolhydrater, 34 g fett, 11 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokt ris eller bulgur, kokt broccoli eller gröna ärtor.

Tips & tricks

Tillsätt chilipeppar, chili explosion eller chili flakes om man vill ha lite sting.

Variationstips

Krossade tomater och tomatpuré kan ersättas med chilisås och/eller ketchup.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven korv stroganoff i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Går även att frysa.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Ron Carlen
Hej, Jag höll mig till recepten och det blev så gött men så fick jag en ide, vad med sprödstekt bacon i stroganoffen. Stekte upp sex skivor, tärnade dom och blandade i bacon. MUMS!!

Alla rätter och bakverk från Recepten.se har fungerat perfekt för oss.

Kram
Skrivet av Per
Följde receptet till punkt o pricka. Kass. Skulle stekt löken för sej och korven för sej. Nu blev ju löken bränd och korven kokt. Smakade mycket tomatkross också. Kass kass kass
Skrivet av Kocken
Ingen senap i korvstroggan? Viktig ingrediens ju.
Skrivet av Mariama
Jag älskar din korvstroganoff
Skrivet av Linda
Den är jättegod men sätter mer grädde i för att få mer sås och smaksätter även med senap och en vitlöksklyfta.

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest