Korvgratäng
Ingredienser:
Ostsås:
- ca 125 g (ca 5 dl) riven ost
- 4 msk vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
- 4 dl mjölk
- 1,25 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
Utrustning:
- 1 st ugnsform där broccoli och falukorv får plats
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 250ºC. Skär broccolin i mindre bitar.
(Om du vill ha t.ex. kokt ris, bulgur eller pasta så kan det vara läge att börja koka det.)
- 500 g broccoli
-
Koka upp vatten med lite salt i och koka broccolin ett par minuter.
(Om du använder stambitarna så koka dessa först ca 3 minuter innan du tillsätter resten och kokar ytterligare ett par minuter.)
Lägg broccolibitarna i en ugnssäker form.
-
Skär falukorven i mindre bitar. Lägg dem ovanpå broccolin.
- 800 g falukorv
-
Riv osten om du inte köpt färdigriven, dock är riktig ost man river själv oftast betydligt godare så jag rekommenderar det i första hand, t.ex. Prästost.
- ca 125 g (ca 5 dl) riven ost
-
Mät upp vetemjöl och häll på grädden och vispa ut till en jämn smet utan mjölklumpar.
- 4 msk vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
-
Vispa i mjölken. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt koka 1-2 minuter.
- 4 dl mjölk
-
Vispa ner osten så den smälter.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Häll ostsåsen över broccoli och falukorv.
-
Ställ in i övre delen av ugnen i 250°C i ca 10 minuter.
-
Servera gärna med kokt ris, bulgur eller pasta.
Ostsås:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fläskkött | Lunch | Snabbt & Lätt |
⭐ webmaster
⭐ webmaster