Ugnsstekt lax med fetaost och örter

Gott och enkelt recept med ugnsstekt lax med ett täcke av fetaost och örtkryddor. Receptet har dessutom lågt GI.
lax med fetaost och örter
Lax med fetaost och wokgrönsaker serverad med röd quinoa.
Tid: 35 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i 20-25 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Häll wokgrönsakerna i en ugnsform, de behöver ej tinas om de är frysta.

Ringla eller spraya olja över och salta.

Lägg (tinade) laxfilébitar ovanpå.

Blanda crème fraiche med fetaosten som du smular och italiensk salladskrydda eller örtkryddorna. Bred detta ovanpå laxfilébitarna. Salta.

Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i 20-25 minuter tills laxen är genomstekt.

Servera t.ex. med quinoa eller fullkornsbulgur. Det går också bra att äta som det är.

Blanda fetaost och örtkrydda
1. Lägg wokgrönsaker i en ugnsform. 2. Smula ner fetaost, strö på örtkrydda och häll på crème fraiche. 3. Rör om.
Bred på röran och stek i ugnen
4. Lägg laxfilébitarna på wokgrönsakerna och bred på röran. 5. Efter ca 20 minuter i ugnen är det klart att serveras.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Tips & tricks

Vill du ha ännu lägre GI och prova en annan variant på detta recept så titta på fetaostlax.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Sofi
Blir det gott om man skippar wokgrönsakerna eller blir d helt fel då? Har testar andra varianten av denna den med röran m turkisk yoghur den är god men vill ha den sårigare. Så går denna köra utan grönsakerna?
Svar till Susanne Skrivet av lisabet
Hej Susanne! Mina filéer à 125 g var helt tinade. Och grönsakerna halvtinade. Behövdes ändå 40 min. Man ska väl inte behöva köra i micron också? Vad tror du om att höja ugnsvärmen till 225 grader istället? Rätten är god så jag vill göra den igen! Men vill inte det blir torrt heller...
Skrivet av lisabet
Nä, 20-25 min räcker inte alls. Mina grönsaker var halvtinade och ändå behövde laxen 40 min. Tror jag kör ugnen på 225gr från början, om jag lagar detta igen... och kanske andra grönsaker. Gott blev det iallafall med fetaoströran.
Skrivet av gunnar
ett tips kan vara och leka lite med vitpeppar, ger en enorm känsla i smaklökarna om laxen är tillagad på rätt sätt
Skrivet av Ulla
Mina laxfileer blir inte heller klara. De har nu varit i ugnen i 35 och är fortfarande slipprigt råa i mitten. Jag tror att det beror på att wokgrönsakerna är djupfrysta..

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest