Kycklinggratäng med bacon och persilja

Mycket god och enkel kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Det är bara att lägga kycklinglårfilén i en ugnsform och sedan blandar man ihop den goda såsen och häller över kycklingen och sedan sköter ugnen resten. Det blir väldigt gott med bacon och persilja i såsen.
kycklinggratäng med bacon och persilja
Kycklinggratäng med bacon och persilja. Mycket gott och enkelt recept.
Timglas Tid: 50 min varav 40 min i ugnen
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. (Välj en ugnsform där alla kycklinglårfiléerna lagom får plats, de ska ligga ganska trångt).

    kycklinglårfiléer i ugnsform
    Kycklinglårfiléer i ugnsform.
  2. Mät upp grädde, salt, peppar, dijonsenap och persilja en bunke. Blanda till en jämn smet.

    grädde, senap, salt, peppar, persilja i en bunke
    Grädde, senap, salt, peppar, persilja i en bunke.
    såsen blandad
    Såsen blandad.
  3. Tillsätt bacontärningar och riven ost. Blanda till en jämn smet. Häll över kycklingen.

    bacon och ost tillsatt
    Bacon och ost tillsatt.
    såsen klar
    Såsen klar.
    såsen hälld över kycklingen
    Såsen hälld över kycklingen.
  4. Stek mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter (den ska ha fått lite färg).

    Servera med kokt ris.

    tillaga i ugnen
    Tillaga i ugnen.
    kycklinggratängen klar
    Kycklinggratängen klar.
    gratängen serverad med kokt ris och broccoli
    Gratängen serverad med kokt ris och broccoli.

servera Serveringstips:

Servera gärna med kokt ris och grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kycklinggratängen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer till Kycklinggratäng med bacon och persilja

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Lars-Gunnar
Otrolig god.
Rekommenderas :-)
✏️ Skrivet av Annika
Hej, Susanne.

Vilken ost brukar du ha till denna? Det kan ju bli stor smakskillnad om jag tar "fel".

Undrar även om den går att göra med andra kycklingdelar. Bröst? Drumsticks? Lår? Klubbor? Ska man i så fall justera gräddtiden?
✏️ Skrivet av Eva
Jag hade knaperstekt bacon som jag strösslade ovanpå kycklinfiléerna, nästa gång skall ja ha svamp ovanpå o sedan såsen.
Detta recept kan man variera, tack för en god middag 👍
💬 Svar till Christina ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet och bra att veta att det blev bra även med crème fraiche! Tack för att du skrev! :)
✏️ Skrivet av Christina
Mmm så gott recept och så enkelt att göra. Hade Creme Fraiche istället för grädde och det var jättegott.
💬 Svar till Eva ✏️ Skrivet av Susanne
Varsågod, vad roligt att det är en favorit och tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Eva
En jättegod gratäng - lätt att göra och superlyckad med baconbitarna stekta litet knapriga innan de blandades med övriga ingredienser. Detta recept kommer att hamna i listan av mina favoriter - tack Susanne!
💬 Svar till Eva ✏️ Skrivet av Susanne
Jag har inte gjort det i det här receptet men vill man göra det så kan man ju göra det, det blir ju krispigare, så gör det om du gillar det.
✏️ Skrivet av Eva
Har just hittat detta recept som låter jättegott men undrar:
förmodar att baconet ska stekas litet krispigt innan det blandas med grädden och osten eller har jag fel?
💬 Svar till Elise ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! Berätta gärna hur det blev om du provar med ädelost! Tack själv för att du skrev!

Se även dessa recept

| Huvudrätter | Lunch |