| Huvudrätter | Lunch |

Kycklinggratäng med bacon och persilja

Mycket god och enkel kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Det är bara att lägga kycklinglårfilén i en ugnsform och sedan blandar man ihop den goda såsen och häller över kycklingen och sedan sköter ugnen resten. Det blir väldigt gott med bacon och persilja i såsen.
kycklinggratäng med bacon och persilja
Kycklinggratäng med bacon och persilja. Mycket gott och enkelt recept.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 50 min varav 40 min i ugnen
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Ferrandière (nr 2284)

Gör så här:

  1. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. (Välj en ugnsform där alla kycklinglårfiléerna lagom får plats, de ska ligga ganska trångt).

  2. Mät upp grädde, salt, peppar, dijonsenap och persilja en bunke. Blanda till en jämn smet.

  3. Tillsätt bacontärningar och riven ost. Blanda till en jämn smet. Häll över kycklingen.

  4. Stek mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter (den ska ha fått lite färg).

    Servera med kokt ris.

Beskrivande bilder

kycklinglårfiléer i ugnsform
1. Kycklinglårfiléer i ugnsform.
grädde, senap, salt, peppar, persilja i en bunke
2.1. Grädde, senap, salt, peppar, persilja i en bunke.
såsen blandad
2.2. Såsen blandad.
bacon och ost tillsatt
3.1. Bacon och ost tillsatt.
såsen klar
3.2. Såsen klar.
såsen hälld över kycklingen
3.3. Såsen hälld över kycklingen.
tillaga i ugnen
4.1. Tillaga i ugnen.
kycklinggratängen klar
4.2. Kycklinggratängen klar.
gratängen serverad med kokt ris och broccoli
4.3. Gratängen serverad med kokt ris och broccoli.

servera Serveringstips:

Servera gärna med kokt ris och grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kycklinggratängen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Eva  
En jättegod gratäng - lätt att göra och superlyckad med baconbitarna stekta litet knapriga innan de blandades med övriga ingredienser. Detta recept kommer att hamna i listan av mina favoriter - tack Susanne!
 svar  Svar till  Eva    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har inte gjort det i det här receptet men vill man göra det så kan man ju göra det, det blir ju krispigare, så gör det om du gillar det.
   kommentar  Skrivet av  Eva  
Har just hittat detta recept som låter jättegott men undrar:
förmodar att baconet ska stekas litet krispigt innan det blandas med grädden och osten eller har jag fel?
 svar  Svar till  elise    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte om receptet! Berätta gärna hur det blev om du provar med ädelost! Tack själv för att du skrev!
   kommentar  Skrivet av  elise  
Jätte bra och super enkelt recept som gick hem hos oss direkt..
Ska prova nästa gång med lite ädelost typ.

Tack än en gång