| Huvudrätter | Lunch |

Kycklinggratäng med bacon och persilja

Mycket god och enkel kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Det är bara att lägga kycklinglårfilén i en ugnsform och sedan blandar man ihop den goda såsen och häller över kycklingen och sedan sköter ugnen resten. Det blir väldigt gott med bacon och persilja i såsen.
kycklinggratäng med bacon och persilja
Kycklinggratäng med bacon och persilja. Mycket gott och enkelt recept.
Timglas Tid: 50 min varav 40 min i ugnen
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Ferrandière (nr 2284)

Gör så här:

  1. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. (Välj en ugnsform där alla kycklinglårfiléerna lagom får plats, de ska ligga ganska trångt).

  2. Mät upp grädde, salt, peppar, dijonsenap och persilja en bunke. Blanda till en jämn smet.

  3. Tillsätt bacontärningar och riven ost. Blanda till en jämn smet. Häll över kycklingen.

  4. Stek mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter (den ska ha fått lite färg).

    Servera med kokt ris.

Bilder steg för steg

kycklinglårfiléer i ugnsform
1. Kycklinglårfiléer i ugnsform.
grädde, senap, salt, peppar, persilja i en bunke
2.1. Grädde, senap, salt, peppar, persilja i en bunke.
såsen blandad
2.2. Såsen blandad.
bacon och ost tillsatt
3.1. Bacon och ost tillsatt.
såsen klar
3.2. Såsen klar.
såsen hälld över kycklingen
3.3. Såsen hälld över kycklingen.
tillaga i ugnen
4.1. Tillaga i ugnen.
kycklinggratängen klar
4.2. Kycklinggratängen klar.
gratängen serverad med kokt ris och broccoli
4.3. Gratängen serverad med kokt ris och broccoli.

servera Serveringstips:

Servera gärna med kokt ris och grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kycklinggratängen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av Eva
En jättegod gratäng - lätt att göra och superlyckad med baconbitarna stekta litet knapriga innan de blandades med övriga ingredienser. Detta recept kommer att hamna i listan av mina favoriter - tack Susanne!
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne
Jag har inte gjort det i det här receptet men vill man göra det så kan man ju göra det, det blir ju krispigare, så gör det om du gillar det.
penna Skrivet av Eva
Har just hittat detta recept som låter jättegott men undrar:
förmodar att baconet ska stekas litet krispigt innan det blandas med grädden och osten eller har jag fel?

Läs alla 5 kommentarer