Kycklinggratäng med bacon och persilja

Mycket god och enkel kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Det är bara att lägga kycklinglårfilén i en ugnsform och sedan blandar man ihop den goda såsen och häller över kycklingen och sedan sköter ugnen resten. Det blir väldigt gott med bacon och persilja i såsen.
kycklinggratäng med bacon och persilja
Kycklinggratäng med bacon och persilja. Mycket gott och enkelt recept.
Tid: 50 min varav 40 min i ugnen
4-6 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. (Välj en ugnsform där alla kycklinglårfiléerna lagom får plats, de ska ligga ganska trångt).

    kycklinglårfiléer i ugnsform
    Kycklinglårfiléer i ugnsform.
  2. Mät upp grädde, salt, peppar, dijonsenap och persilja en bunke. Blanda till en jämn smet.

    grädde, senap, salt, peppar, persilja i en bunke
    Grädde, senap, salt, peppar, persilja i en bunke.
    såsen blandad
    Såsen blandad.
  3. Tillsätt bacontärningar och riven ost. Blanda till en jämn smet. Häll över kycklingen.

    bacon och ost tillsatt
    Bacon och ost tillsatt.
    såsen klar
    Såsen klar.
    såsen hälld över kycklingen
    Såsen hälld över kycklingen.
  4. Stek mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter (den ska ha fått lite färg).

    Servera med kokt ris.

    tillaga i ugnen
    Tillaga i ugnen.
    kycklinggratängen klar
    Kycklinggratängen klar.
    gratängen serverad med kokt ris och broccoli
    Gratängen serverad med kokt ris och broccoli.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (263 g): 526 kalorier, 2 g kolhydrater, 39 g fett, 43 g protein

Serveringstips

Servera gärna med kokt ris och grönsaker.

Hållbarhet och förvaring

Kycklinggratängen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Ulrika Skrivet av Susanne
Det går bra vilket som. Eftersom jag alltid skriver ut alla moment så betyder alltså det i det här fallet att man inte behöver steka det, jag har inte gjort det i receptet, eftersom det blir tillagat i ugnen. Däremot kan man ju göra det om man vill ha det knaperstekt som kanske är godare beroende på vad man föredrar.
Skrivet av Ulrika
Hej! I receptet framgår inte om baconet ska vara rått el stekt!
Hur ska det vara?
Svar till Monica Gustavsson Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Tack för att du skrev! 😊
Skrivet av Monica Gustavsson
Mycket god. Tog purjolök i stället för persilja. Knaperstekte baconen. Tack för gott recept 😊
Skrivet av Helena kraft
Jättegott 😋

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest