| Fågel | GI Recept | Huvudrätter | LCHF |

Thailändsk currykyckling

Röd curry sätter smaken på den här goda och enkla kycklingrätten. Enkelt recept med kyckling, champinjoner och lök.
Thailändsk currykyckling
Thailändsk currykyckling är gott och enkelt. Det är den röda curryn som ger den goda smaken.
Timglas Tid: 25 min
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta kokosmjölk istället för grädde.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Strimla kycklingfilén.

    Sätt igång att koka det du vill servera till som t.ex. kokt ris eller bulgur.

    strimlad kycklingfilé
    Strimlad kycklingfilé.
  2. Ta fram en stor stekpanna (den kommer bli full mot slutet) och hetta upp den med lite smör. Lägg i den röda curryn när det blivit varmt och det är dags att börja steka kycklingbitarna. Var försiktig och håll koll så att inte den röda curryn blir bränd.

    Man kan också om man vill vänta med att ha i den röda curryn tills man häller på grädden senare. Det är lite enklare och att rekommendera om man inte kan ha uppsikt över stekningen. Dock blir det lite mindre smak på kycklingen så salta gärna och peppra lite istället.

    stek röd curry i smör
    Stek röd curry i smör.
  3. Stek den strimlade kycklingen, gärna i omgångar så den får lite färg i smöret och den röda curryn. Salta och peppra lite grann. Var försiktig så det inte blir för varmt så att den röda curryn blir bränd.

    Lägg över kycklingbitarna på ett fat.

    stek kycklingen
    Stek kycklingen.
  4. Hacka löken. Skiva champinjonerna.

    hackad lök
    Hackad lök.
    champinjoner i skivor
    Champinjoner i skivor.
  5. Stek lök och champinjoner i smör så de blir genomstekta, ca 5 minuter.

    stekt lök och champinjoner
    Stekt lök och champinjoner.
  6. Lägg på det stekta kycklingköttet. Smula över buljongtärning, häll på vatten och grädde.

    tillsätt kycklingen och resten
    Tillsätt kycklingen och resten.
  7. Låt småkoka ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och röd curry.

    (Om det skulle bli för starkt, tillsätt mera grädde.)

    Servera med t.ex. kokt ris eller bulgur samt grönsaker t.ex. kokta sugar snaps.

    låt småkoka
    Låt småkoka.

servera Serveringstips:

Servera med t.ex. kokt ris, bulgur, quinoa eller matvete samt goda grönsaker t.ex. kokt broccoli eller sugar snaps.

glödlampa Tips:

Om du vill minska ner på fettet - ersätt en del av grädden mot mjölk eller vatten.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, hel bulgur, quinoa eller annat fullkornsalternativ samt grönsaker.

LCHF LCHF Tips:

Servera med t.ex. kokt broccoli eller kokt blomkål.

byt ut Variationstips:

Du kan om du vill byta ut grädden och även vattnet mot kokosmjölk för att få lite mer orientalisk kokossmak!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Kan även frysas.

Kommentarer till Thailändsk currykyckling

Skriv en kommentar

penna Skrivet av A-M
Mmmmmm gilla verkligen denna, la till mer röd currypasta bara så blev det mer sting, mer i min smak....annars suuuper go!
penna Skrivet av Tove
Njae...gillar många recept på den här sidan men här får man allt byta ut grädden och mjölken mot kokosmjölk, saltet mot fisksås, lägga till lite asiatisk basilika och fyrdubbla currypastan ;)
penna Skrivet av Nina
Jag hade i liiite timjan och ett antal stora teskedar currypasta... Och det blev lagom hett! Gillar verkligen det här receptet. Maten tillagar sig nästan själv och hela familjen gillade grytan. :)

Läs alla 9 kommentarer