Thailändsk currykyckling

Röd curry sätter smaken på den här goda och enkla kycklingrätten. Enkelt recept med kyckling, champinjoner och lök.
Thailändsk currykyckling
Tid: 25 min
6 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt - Ta kokosmjölk istället för grädde.
Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Strimla kycklingfilén.

    Sätt igång att koka det du vill servera till som t.ex. kokt ris eller bulgur.

    strimlad kycklingfilé
    Strimlad kycklingfilé.
  2. Ta fram en stor stekpanna (den kommer bli full mot slutet) och hetta upp den med lite smör. Lägg i den röda curryn när det blivit varmt och det är dags att börja steka kycklingbitarna. Var försiktig och håll koll så att inte den röda curryn blir bränd.

    Man kan också om man vill vänta med att ha i den röda curryn tills man häller på grädden senare. Det är lite enklare och att rekommendera om man inte kan ha uppsikt över stekningen. Dock blir det lite mindre smak på kycklingen så salta gärna och peppra lite istället.

    stek röd curry i smör
    Stek röd curry i smör.
  3. Stek den strimlade kycklingen, gärna i omgångar så den får lite färg i smöret och den röda curryn. Salta och peppra lite grann. Var försiktig så det inte blir för varmt så att den röda curryn blir bränd.

    Lägg över kycklingbitarna på ett fat.

    stek kycklingen
    Stek kycklingen.
  4. Hacka löken. Skiva champinjonerna.

    hackad lök
    Hackad lök.
    champinjoner i skivor
    Champinjoner i skivor.
  5. Stek lök och champinjoner i smör så de blir genomstekta, ca 5 minuter.

    stekt lök och champinjoner
    Stekt lök och champinjoner.
  6. Lägg på det stekta kycklingköttet. Smula över buljongtärning, häll på vatten och grädde.

    tillsätt kycklingen och resten
    Tillsätt kycklingen och resten.
  7. Låt småkoka ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och röd curry.

    (Om det skulle bli för starkt, tillsätt mera grädde.)

    Servera med t.ex. kokt ris eller bulgur samt grönsaker t.ex. kokta sugar snaps.

    låt småkoka
    Låt småkoka.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med t.ex. kokt ris, bulgur, quinoa eller matvete samt goda grönsaker t.ex. kokt broccoli eller sugar snaps.

Tips & tricks

Om du vill minska ner på fettet - ersätt en del av grädden mot mjölk eller vatten.

GI Tips

Servera med fullkornsris, hel bulgur, quinoa eller annat fullkornsalternativ samt grönsaker.

LCHF Tips

Servera med t.ex. kokt broccoli eller kokt blomkål.

Variationstips

Du kan om du vill byta ut grädden och även vattnet mot kokosmjölk för att få lite mer orientalisk kokossmak!

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Kan även frysas.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av A-M
Mmmmmm gilla verkligen denna, la till mer röd currypasta bara så blev det mer sting, mer i min smak....annars suuuper go!
Skrivet av TK
Njae...gillar många recept på den här sidan men här får man allt byta ut grädden och mjölken mot kokosmjölk, saltet mot fisksås, lägga till lite asiatisk basilika och fyrdubbla currypastan ;)
Skrivet av Nina
Jag hade i liiite timjan och ett antal stora teskedar currypasta... Och det blev lagom hett! Gillar verkligen det här receptet. Maten tillagar sig nästan själv och hela familjen gillade grytan. :)
Skrivet av Nord
jag har i nästan 2 matskedar curry annars smakar de inte så mycket "thai", har öven i 2 vitlöksklyftor. Blir super gott
Skrivet av Karin
Enkelt och gott. Körde med 1 dryg matsked currypasta + 3 st strimlade, färska limeblad. Rekommenderas.

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest