Vilda kotletter
💬 0 kommentarer



Ingredienser:
- smör att steka i
- 4 st karrékotletter
- eller 4 st fläskkotletter
- salt
- grovmalen svartpeppar
- 1 msk krossade enbär
- 1 msk vetemjöl
- 1,5 dl grädde
- 2,5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
Ev: Servering:
- ev. vinbärsgelé
- ev. 4 portioner kokt bulgur

Gör så här:
-
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.
- smör att steka i
Upphettat smör i stekpanna. -
Stek kotletterna på hög värme några minuter på varje sida så att kotletterna får färg. Salta och peppra.
- 4 st karrékotletter
- eller 4 st fläskkotletter
- salt
- grovmalen svartpeppar
Stek kotletterna. - 4 st karrékotletter
-
Sänk värmen och stek ytterligare 4-5 minuter på varje sida på svag värme tills köttet är genomstekt.
Stek på svag värme. -
Krossa enbären i en mortel.
- 1 msk krossade enbär
Enbär i mortel. Krossade enbär. -
Vispa ut mjölet i lite av grädden. 1 msk vetemjöl är lagom att vispa ut i 0.5 dl grädde.
Vispa ner resten av grädden och vattnet.
Mjöl och lite av grädden. Mjölet är utvispat i grädden till en jämn smet utan klumpar. Späd med resten av grädden och vattnet. -
Tillsätt kalvfond och de krossade enbären.
Låt koka upp under omrörning. Småkoka 1-2 minuter.
- 2 msk kalvfond
Tillsätt kalvfond. Tillsätt krossade enbären. -
Servera gärna med vinbärsgelé, grönsaker och t.ex. kokt bulgur.
- ev. vinbärsgelé
- ev. 4 portioner kokt bulgur
Kött:
Sås:
Servering:
Serveringstips:
GI Tips:
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fläskkött | Huvudrätter | Lunch |