Vilda kotletter

Kotletter med god sås med enbär. Enkelt och gott.
Vilda kotletter
Kotletter med god sås med enbär, serverad med bulgur, grönsaker och en klick vinbärsgelé.
Tid: 25 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Ev: Servering:

Glutenfritt - Ta majsstärkelse istället för vetemjöl.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

    Kött:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

    upphettat smör i stekpanna
    Upphettat smör i stekpanna.
  2. Stek kotletterna på hög värme några minuter på varje sida så att kotletterna får färg. Salta och peppra.

    stek kotletterna
    Stek kotletterna.
  3. Sänk värmen och stek ytterligare 4-5 minuter på varje sida på svag värme tills köttet är genomstekt.

    stek på svag värme
    Stek på svag värme.
  4. Sås:

  5. Krossa enbären i en mortel.

    enbär i mortel
    Enbär i mortel.
    krossade enbär
    Krossade enbär.
  6. Vispa ut mjölet i lite av grädden. 1 msk vetemjöl är lagom att vispa ut i 0.5 dl grädde.

    Vispa ner resten av grädden och vattnet.

    mjöl och lite av grädden
    Mjöl och lite av grädden.
    mjölet är utvispat i grädden till en jämn smet utan klumpar
    Mjölet är utvispat i grädden till en jämn smet utan klumpar.
    späd med resten av grädden och vattnet
    Späd med resten av grädden och vattnet.
  7. Tillsätt kalvfond och de krossade enbären.

    Låt koka upp under omrörning. Småkoka 1-2 minuter.

    tillsätt kalvfond
    Tillsätt kalvfond.
    tillsätt krossade enbären
    Tillsätt krossade enbären.
  8. Servering:

  9. Servera gärna med vinbärsgelé, grönsaker och t.ex. kokt bulgur.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med kokt bulgur, grönsaker och vinbärsgelé.

GI Tips

Detta recept har lågt GI om du serverar med fullkornsbulgur och utan vinbärsgelé.

LCHF Tips

Servera med endast grönsaker.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven mat i kylskåp. Håller sig åtminstone 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest