Vilda kotletter
Kotletter med god sås med enbär. Enkelt och gott.

Tid: 25 minuter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- smör att steka i
- 4 st karrékotletter
- eller 4 st fläskkotletter
- salt
- grovmalen svartpeppar
- 1 msk krossade enbär
- 1 msk vetemjöl
- 1,5 dl grädde
- 2,5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
Ev: Servering:
- ev. vinbärsgelé
- ev. 4 portioner kokt bulgur
Glutenfritt - Ta majsstärkelse istället för vetemjöl.
-
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.
- smör att steka i
Upphettat smör i stekpanna. -
Stek kotletterna på hög värme några minuter på varje sida så att kotletterna får färg. Salta och peppra.
- 4 st karrékotletter
- eller 4 st fläskkotletter
- salt
- grovmalen svartpeppar
Stek kotletterna. - 4 st karrékotletter
-
Sänk värmen och stek ytterligare 4-5 minuter på varje sida på svag värme tills köttet är genomstekt.
Stek på svag värme. -
Krossa enbären i en mortel.
- 1 msk krossade enbär
Enbär i mortel. Krossade enbär. -
Vispa ut mjölet i lite av grädden. 1 msk vetemjöl är lagom att vispa ut i 0.5 dl grädde.
Vispa ner resten av grädden och vattnet.
Mjöl och lite av grädden. Mjölet är utvispat i grädden till en jämn smet utan klumpar. Späd med resten av grädden och vattnet. -
Tillsätt kalvfond och de krossade enbären.
Låt koka upp under omrörning. Småkoka 1-2 minuter.
- 2 msk kalvfond
Tillsätt kalvfond. Tillsätt krossade enbären. -
Servera gärna med vinbärsgelé, grönsaker och t.ex. kokt bulgur.
- ev. vinbärsgelé
- ev. 4 portioner kokt bulgur
Kött:
Sås:
Servering:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera gärna med kokt bulgur, grönsaker och vinbärsgelé.
GI Tips
Detta recept har lågt GI om du serverar med fullkornsbulgur och utan vinbärsgelé.
LCHF Tips
Servera med endast grönsaker.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven mat i kylskåp. Håller sig åtminstone 5 dygn.