Enbär

enbär
Enbär finns i kryddhyllan.

Torkade enbär används som smaksättare till vilt kött och viltsåser, kalkon, gås, anka, fläskkött, nötkött och marinader.

Enbär kommer från enbärsbusken. Första året är bäret gulgrönt, andra året växer bäret till sig i storlek och blir grönare för att mogna först under tredje året, då bäret får en blåsvart ton.

Det är de mogna enbären som torkas och används som krydda. Det är även enbär som ger gin dess speciella smak.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av enbär.

Energi: 385 kcal
Kolhydrater: 37.3 g (varav sockerarter: 7.5 g)
Protein: 19.8 g
Fett: 14.6 g
Fibrer: 12.7 g

Tips och info

Engelskt namn:

Juniper berry

Finns i affären:

Enbär finns på kryddhyllan.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Torkade enbär förvaras torrt och svalt.

Pris:

ca 25 kr för 22 g

Ersätt med:

Byt ca 2 enbär mot 1 tsk gin eller ett lagerblad.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Kryddor |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest