Enbär

enbär
Enbär finns i kryddhyllan.

Torkade enbär används som smaksättare till vilt kött och viltsåser, kalkon, gås, anka, fläskkött, nötkött och marinader.

Enbär kommer från enbärsbusken. Första året är bäret gulgrönt, andra året växer bäret till sig i storlek och blir grönare för att mogna först under tredje året, då bäret får en blåsvart ton.

Det är de mogna enbären som torkas och används som krydda. Det är även enbär som ger gin dess speciella smak.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av enbär.

Energi: 385 kcal
Kolhydrater: 37.3 g (varav sockerarter: 7.5 g)
Protein: 19.8 g
Fett: 14.6 g
Fibrer: 12.7 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Juniper berry

Hitta Finns i affären:

Enbär finns på kryddhyllan.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Torkade enbär förvaras torrt och svalt.

Sedlar Pris:

ca 25 kr för 22 g

Byt ut Ersätt med:

Byt ca 2 enbär mot 1 tsk gin eller ett lagerblad.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Kryddor |


Text och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest