Enbär

Recept med Enbär
Näringsvärden
Torkade enbär används som smaksättare till vilt kött och viltsåser, kalkon, gås, anka, fläskkött, nötkött och marinader.
Enbär kommer från enbärsbusken. Första året är bäret gulgrönt, andra året växer bäret till sig i storlek och blir grönare för att mogna först under tredje året, då bäret får en blåsvart ton.
Det är de mogna enbären som torkas och används som krydda. Det är även enbär som ger gin dess speciella smak.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av enbär.
Energi: | 385 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 37.3 g (varav sockerarter: 7.5 g) |
Protein: | 19.8 g |
Fett: | 14.6 g |
Fibrer: | 12.7 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
| Kryddor |

Kantarellsoppa
Gott och enkelt recept på kantarellsoppa till vardag eller fest. Använd färska eller förvällda kantareller. Bilder steg för steg.


Porterstek
Recept på porterstek med en himmelskt god sås med fyllig smak som görs på kokspadet som man kokar steken i. Perfekt bjudmat.


Vilda kotletter
Recept på kotletter med en god sås med enbär, grädde och fond. Servera med vinbärsgelé.
