| Kryddor |

Ancho

ancho
Ancho är en torkad sorts chilifrukt som heter poblanos i färsk form.

pil Recept med Ancho

Ancho är en torkad poblanos, som är en stor mörkgrön (ibland nästan svart) chili med mycket smak men liten hetta.

Ancho är en mycket god smaksättare, utan att maten blir stark. Den luktar och smakar som rökt chilifrukt, mycket smakrik.

Tro inte att all mat du lagar behöver bli stark, om du bara låter anchon koka med eller bara tar lite av den så kommer inte maten bli ett dugg stark, bara mer god smak.

Ancho passar bra till det som chili passar till; grillat, kött, lax, kyckling.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I grönsaksdisken. Kolla efter torkad peppar, torkad spansk peppar, ancho eller chipotle. Det brukar finnas förpackat i små plastpåsar i större mataffärer.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 1 år.

Sedlar Pris:

ca 20 kr för 6 st

Byt ut Ersätt med:

Chipotle paste är en våt kryddblandning med rökt chilismak som har ungefär samma smak som ancho.

Kommentarer

Skriv en kommentar

madeirasås

Madeirasås

Recept på madeirasås. En fantastiskt god sås med Madeira! Lätt att lyckas - bilder steg för steg! Info om alla ingredienser och var du hittar dem.

klocka Tid: 1 timme varav 10 minuters jobb