Madeirasås
Fantastiskt god och lyxig sås som får smak av Madeira och torkad chili. Madeirasås passar bra till kött.
Madeirasås är en supergod sås som passar bra att servera till en fin köttbit t.ex. oxfilé, ryggbiff, entrecôte eller fläskfilé.
Tid: 1 timme varav 10 minuters jobb
Mängd: 4-6 portioner
Ingredienser:
Glutenfritt
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (131 g): 293 kcal, 5 g kolhydrater, 25 g fett, 1 g protein
Hållbarhet och förvaring
Överbliven sås håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går bra att värma igen på spisen eller i mikron.
️ Skrivet av Yvonne Schöld
Jättegod Madeirasås! Använde lite chiliflakes och vanligt rött standardvin. Silade såsen. Den blev perfekt till oxfilé och fläskytterfilé.
Recept och foto: Susanne Jarl