Skala och hacka schalottenlöken fint.
Hetta upp lite smör i en såskastrull på medelvärme. Fräs löken så att den blir genomskinlig utan att få färg.
Tillsätt anchon, madeira, rött vin och kalvfond.
(Anchon kan uteslutas men ger en väldigt god mild chilismak, inte alls starkt.)
Låt koka på medelvärme till ca en tredjedel av vätskan återstår. Det tar ca 45 minuter.
Lyft bort anchon. Vispa ner grädden och låt koka 5-10 minuter.
Smaka av och tillsätt eventuellt socker och salt, jag har dock aldrig gjort det för min sås har smakat perfekt.
Om du vill att såsen ska bli lite tjockare så rör ut majsstärkelse i lite vatten och vispa ner i såsen och låt koka någon minut.
Servera och njut!
Näringsvärden
Hållbarhet och förvaring
Det är frivilligt att ange sin epostadress.
Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM!
Din epostadress används till att:
Det är frivilligt att sätta betyg.
Sätt endast betyg om du gjort receptet.
Förklara varför du satt det betyg du satt.
Visa alla kommentarer