| Sylt, marmelad, gelé |

Vinbärsgelé

svart vinbärsgelé
Svart vinbärsgelé.

pil Recept med Vinbärsgelé

Vinbärsgelé är sött och gott som tillbehör till olika maträtter. Det är vanligt att servera till nöt- och viltkött som tillagats som stekar eller grytor.

Har man gott om vinbär i sin trädgård kan man göra sin egen vinbärsgelé, annars finns det att köpa.

Det finns röd och svart vinbärsgelé. Röd är gjord på röda vinbär och svart är gjord på svarta vinbär. Den svarta är godast tycker jag.

Köpt svart vinbärsgelé brukar innehålla juice från svarta vinbär, socker, vatten, pektin, citronsyra och konserveringsmedel E202, E211.

Olika sorter i affären har olika kvalitet. En bättre sort innehåller mer vinbär och mindre socker och vatten. Se även upp med övriga ingredienser, läs på förpackningen och jämför olika sorter.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Köpt vinbärsgelé innehåller konserveringsmedel. Du kan göra egen vinbärsgelé utan konserveringsmedel men vill du ha längre hållbarhet behövs konserveringsmedel som finns i syltsocker.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Tummen upp GI tips:

Gelé innehåller mycket socker och har högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

I rumstemperatur oftast 1-2 år. Läs på förpackningen.

Sedlar Pris:

ca 20 kr för en liten burk på 150 g. Bättre kvalitet, högre pris.

Byt ut Ersätt med:

Annan gelé eller sylt.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


biffgryta

Biffgryta

Recept på biffgryta! Enkel och mycket god gryta med grytbitar av nöt eller nötstek. Köttet blir mört och gott!

klocka Tid: 1-2 timmar
porterstek

Porterstek

Recept på porterstek med en himmelskt god sås med fyllig smak som görs på kokspadet som man kokar steken i. Perfekt bjudmat.

klocka Tid: 2 timmar varav 15 min arbete
Vilda kotletter

Vilda kotletter

Recept på kotletter med en god sås med enbär, grädde och fond. Servera med vinbärsgelé.

klocka Tid: 25 minuter