Vinbärsgelé

Recept med Vinbärsgelé
Näringsvärden
Vinbärsgelé är sött och gott som tillbehör till olika maträtter. Det är vanligt att servera till nöt- och viltkött som tillagats som stekar eller grytor.
Har man gott om vinbär i sin trädgård kan man göra sin egen vinbärsgelé, annars finns det att köpa.
Det finns röd och svart vinbärsgelé. Röd är gjord på röda vinbär och svart är gjord på svarta vinbär. Den svarta är godast tycker jag.
Köpt svart vinbärsgelé brukar innehålla juice från svarta vinbär, socker, vatten, pektin, citronsyra och konserveringsmedel E202, E211.
Olika sorter i affären har olika kvalitet. En bättre sort innehåller mer vinbär och mindre socker och vatten. Se även upp med övriga ingredienser, läs på förpackningen och jämför olika sorter.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vinbärsgelé.
Energi: | 260 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 64 g (varav sockerarter: 63.0 g) |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:

Biffgryta
Recept på biffgryta! Enkel och mycket god gryta med grytbitar av nöt eller nötstek. Köttet blir mört och gott!


Porterstek
Recept på porterstek med en himmelskt god sås med fyllig smak som görs på kokspadet som man kokar steken i. Perfekt bjudmat.


Vilda kotletter
Recept på kotletter med en god sås med enbär, grädde och fond. Servera med vinbärsgelé.
