
⭐ webmaster
Utrustning:
Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek kotletterna ett 1-2 minuter på varje sida på medelhög värme så att de får en ljusbrun stekyta. Salta och peppra på båda sidor.
Koka riset så det hinner bli klart i tid.
Hacka löken under tiden du steker fläskkotletterna. Lägg över kotletterna på ett fat när de stekt klart.
Ta en ny klick smör i stekpannan om det behövs. Lägg sedan i den hackade löken och curry. Låt steka några minuter på medelvärme.
Häll på grädde, fond eller buljongtärning, salt och rör om och smaka av (tillsätt ev. mer fond, salt, grädde eller vatten). Lägg i kotletterna och låt småkoka, gärna under lock, ca 5 minuter.
Skär bananen i skivor och lägg dem i såsen. Fortsätt att småkoka (gärna under lock) tills kotletterna är genomstekta, ca 5 minuter.
Servera med kokt ris (som suger upp såsen bra).
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fläskkött | Huvudrätter | Lunch |