Kasslergryta

Mycket god och enkel kasslergryta med krämig god sås, med smak från purjolök, vitlök, tomat och chili.

Enkel mat som går snabbt att göra och blir väldigt gott! Uppskattas av både stora och små i familjen.

kasslergryta
Kasslergrytan serverad med kokt ris och sallad.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Tillbehör:

  • 4 portioner kokt ris
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Sätt igång att koka riset så att det hinner bli klart tills kasslergrytan är klar.

    Koka ris enligt instruktion på förpackningen eftersom det är olika för olika rissorter.

    • 4 portioner kokt ris
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Skala och skär vitlöken i små bitar.

    purjolök och vitlök
    Purjolök och vitlök.
  3. Hetta upp en klick smör i en kastrull och lägg i purjolök och vitlök. Sänk värmen så att det inte blir bränt och stek tills purjolöken blir mjuk och genomskinlig.

    smör har slutat bubbla
    Smöret har slutat bubbla.
    stekt purjolök
    Stekt purjolök och vitlök.
  4. Skär paprika i bitar. Tillsätt den till grytan och stek ett par minuter tillsammans med löken.

    paprika i bitar
    Paprika i bitar.
    paprika i grytan
    Paprika i grytan.
  5. Strimla kasslern. Lägg den i grytan.

    strimlad kassler
    Strimlad kassler.
    kassler i grytan
    Kassler i grytan.
  6. Tillsätt grädde, crème fraiche, tomatpuré och chilipeppar.

    Rör om.

    grädde, crème fraiche, tomatpuré och chilipeppar tillsatt
    Grädde, crème fraiche, tomatpuré och chilipeppar tillsatt.
  7. Låt koka upp. Sänk värmen och låt koka på svag värme ca 5 minuter.

    Smaka av och tillsätt eventuellt mer tomatpuré och chilipeppar efter behag.

    Servera kasslergrytan med kokt ris och sallad.

    kasslergrytan är klar i grytan
    Kasslergrytan är klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kasslergrytan håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Fläskkött | Lunch |

Kommentarer till Kasslergryta

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Pehr ✏️ Skrivet av Susanne
Bilderna är helt autentiska. Inget fusk här inte. 😉 Jag använder en 3-literskastrull som du ser på bilderna. Tänk på att löken sjunker ihop väldigt mycket när den blir varm och vätskan i den sipprar ut, så är det med många grönsaker och svamp, så volymen minskar betydligt. Sedan är det klart att en purjolök kan ju vara väldigt olika stor. Så om du har en väldigt stor purjolök kan det räcka med halva. Det är ju också en smaksak förstås hur mycket man vill ha. Blir det för salt kan man alltid späda med mera vätska. Kul att du tycker om min blogg. 😊
✏️ Skrivet av Pehr
Tänkte lära mig göra några rätter och denna såg god ut
Efter att ha bråkat med lökarna ett tag så gick det ganska bra.
Vad som stör mig lite är att på bilderna verkar det vara så lite.
Använde en vanlig kastrull och bara löken fyllde halva, så jag tog bort 1/3.
Samma sak med kasslern men där tog jag inte bort något
vilket tror jag ledde till att den blev lite salt.
Annars var den väldigt god, och en av de rätter jag ska försöka få pli på :)
En väldigt bra blogg fö
💬 Svar till Eva ✏️ Skrivet av Susanne
Vad trevligt! Tack för att du delar med dig av bra tips! :)
✏️ Skrivet av Eva
Fantastiskt god! Hade ingen purjo så det blev två schalottenlökar istället, chilipeppar ersattes med lite fryst chili och sen redde jag av den med ljus maizena så den blev krämigare. Fullträff!
💬 Svar till Lena S ✏️ Skrivet av Susanne
Vad bra att det blev bra även med gul lök! Kul att du tyckte om receptet och tack för att du skrev! 😊