
⭐ webmaster
Mycket god och enkel kasslergryta med krämig god sås, med smak från purjolök, vitlök, tomat och chili.
Enkel mat som går snabbt att göra och blir väldigt gott! Uppskattas av både stora och små i familjen.
Sätt igång att koka riset så att det hinner bli klart tills kasslergrytan är klar.
Koka ris enligt instruktion på förpackningen eftersom det är olika för olika rissorter.
Skär purjolöken i tunna skivor. Skala och skär vitlöken i små bitar.
Hetta upp en klick smör i en kastrull och lägg i purjolök och vitlök. Sänk värmen så att det inte blir bränt och stek tills purjolöken blir mjuk och genomskinlig.
Skär paprika i bitar. Tillsätt den till grytan och stek ett par minuter tillsammans med löken.
Strimla kasslern. Lägg den i grytan.
Tillsätt grädde, crème fraiche, tomatpuré och chilipeppar.
Rör om.
Låt koka upp. Sänk värmen och låt koka på svag värme ca 5 minuter.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer tomatpuré och chilipeppar efter behag.
Servera kasslergrytan med kokt ris och sallad.
Hållbarhet och förvaring: