Kasslergryta
Mycket god och enkel kasslergryta med krämig god sås, med smak från purjolök, vitlök, tomat och chili.
Enkel mat som går snabbt att göra och blir väldigt gott! Uppskattas av både stora och små i familjen.
Tid: 20 minuter
4 portioner
Ingredienser:
- 1 st purjolök
- 1 klyfta vitlök
- 1-2 st röda paprikor
- ca 500 g kassler
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk tomatpuré
- 0,5 tsk chilipeppar
Tillbehör:
- 4 portioner kokt ris
Glutenfritt
Gör så här:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Hållbarhet och förvaring
Kasslergrytan håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
️ Skrivet av
Gott, jag la till svamp eftersom jag hade det hemma men det behövs nog inte egentligen. Väldigt snabbt och enkelt dessutom. Rekommenderas
️ Skrivet av
super bra
webmaster
Svar till
Pehr
️ Skrivet av
Bilderna är helt autentiska. Inget fusk här inte. 😉 Jag använder en 3-literskastrull som du ser på bilderna. Tänk på att löken sjunker ihop väldigt mycket när den blir varm och vätskan i den sipprar ut, så är det med många grönsaker och svamp, så volymen minskar betydligt. Sedan är det klart att en purjolök kan ju vara väldigt olika stor. Så om du har en väldigt stor purjolök kan det räcka med halva. Det är ju också en smaksak förstås hur mycket man vill ha. Blir det för salt kan man alltid späda med mera vätska. Kul att du tycker om min blogg. 😊
️ Skrivet av
Tänkte lära mig göra några rätter och denna såg god ut
Efter att ha bråkat med lökarna ett tag så gick det ganska bra.
Vad som stör mig lite är att på bilderna verkar det vara så lite.
Använde en vanlig kastrull och bara löken fyllde halva, så jag tog bort 1/3.
Samma sak med kasslern men där tog jag inte bort något
vilket tror jag ledde till att den blev lite salt.
Annars var den väldigt god, och en av de rätter jag ska försöka få pli på :)
En väldigt bra blogg fö
Efter att ha bråkat med lökarna ett tag så gick det ganska bra.
Vad som stör mig lite är att på bilderna verkar det vara så lite.
Använde en vanlig kastrull och bara löken fyllde halva, så jag tog bort 1/3.
Samma sak med kasslern men där tog jag inte bort något
vilket tror jag ledde till att den blev lite salt.
Annars var den väldigt god, och en av de rätter jag ska försöka få pli på :)
En väldigt bra blogg fö
webmaster
Svar till
Eva
️ Skrivet av
Vad trevligt! Tack för att du delar med dig av bra tips! :)