Kassler

kassler
Kassler i bit. Tag bort nätet och skär i skivor eller tärningar.

Kassler är rökt kotlettrad från gris. Smaken är salt och rökt.

Kassler är alltså färdiglagat och kan ätas som det är.

Kassler passar exempelvis till pastasallader, pastasåser och olika ugnsrätter. Man kan också steka skivor, tänk dock på att inte steka för länge för då blir köttet torrt. Om man tillagar kasslern behöver man inte oroa sig för att köttet ska bli genomstekt eftersom det redan är tillagat.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kassler.

Energi: 120 kcal
Kolhydrater: 0.5 g (varav sockerarter: 0.5 g)
Protein: 17 g
Fett: 5.2 g (varav mättat fett: 1.9 g)

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I kyldisken bland korv och köttbullar.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Några veckor i kylen, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

50-90 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Rökt skinka

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Leia Appelvist ✏️ Skrivet av Susanne
Ja visst är det!
✏️ Skrivet av Leia Appelvist
Det är gott med kassler!
✏️ Skrivet av Anna-Klara
Kassler är verkligen bra att ha hemma. Går att ha i så många rätter och man kan även äta den kall.

Visa alla kommentarer

Text och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest