Recepten.se – Recept> Fläskkött> Sidfläsk

Sidfläsk

sidfläsk
Sidfläsk, fläsk med svål.

Sidfläsk är fett fläsk som har svålsidan kvar. Sidfläsk kan köpas färskt eller rimmat, i hel bit eller skivat.

Färskt sidfläsk har kortare hållbarhet än det rimmade.

Stekfläsk kan stekas i stekpanna eller i ugnen eller grillas. Används även i t.ex. fläskpannkaka.

Stekt fläsk äts ofta tillsammans med bruna bönor eller med löksås. Det kan även ätas kallt som smörgåspålägg.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Läs på förpackningen. Rimmat sidfläsk brukar innehålla tillsatser.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av sidfläsk.

Energi: 268 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 17 g
Fett: 22 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Pork

Finns i affären:

I charkdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.

Ersätt med:

Stekfläsk kan bytas mot bogfläsk som är mindre fett.

Kommentarer

  1
Svar till Magnus Skrivet av Susanne
Generellt kan du ju använda det som bacontärningar om du skär i mindre bitar. Några recept är: Stekt fläsk med löksås, fläskpannkaka, pizza, pasta med skinksås.
Skrivet av Magnus
Har du tips på något recept på vad man gör med färskt sidfläsk?
  1