Hem > Ingrediens > Sidfläsk

Sidfläsk

sidfläsk
Sidfläsk, fläsk med svål.

pil Recept med Sidfläsk

Sidfläsk är fett fläsk som har svålsidan kvar. Sidfläsk kan köpas färskt eller rimmat, i  hel bit eller skivat.

Färskt sidfläsk har kortare hållbarhet än det rimmade.

Stekfläsk kan stekas i stekpanna eller i ugnen. Används även i t.ex. fläskpannkaka.

Stekt fläsk äts ofta tillsammans med bruna bönor eller med löksås.

Stekt fläsk kan även ätas kallt som smörgåspålägg.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Läs på förpackningen. Rimmat sidfläsk brukar innehålla tillsatser.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Pork

Hitta Finns i affären:

I charkdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Stekfläsk kan bytas mot bogfläsk som är mindre fett.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Magnus 2017-01-20 12:08
Har du tips på något recept på vad man gör med färskt sidfläsk?

Liknande ingredienser

| Fläskkött |


leverpastej

Leverpastej

Gott och enkelt recept på leverpastej! Bredbar. Gör själv med bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav en timme i ugnen
stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Recept på stekt fläsk med löksås. God och enkel klassisk svensk husmanskost. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter