Sidfläsk

sidfläsk
Sidfläsk, fläsk med svål.

pil Recept med Sidfläsk

Sidfläsk är fett fläsk som har svålsidan kvar. Sidfläsk kan köpas färskt eller rimmat, i  hel bit eller skivat.

Färskt sidfläsk har kortare hållbarhet än det rimmade.

Stekfläsk kan stekas i stekpanna eller i ugnen. Används även i t.ex. fläskpannkaka.

Stekt fläsk äts ofta tillsammans med bruna bönor eller med löksås.

Stekt fläsk kan även ätas kallt som smörgåspålägg.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Läs på förpackningen. Rimmat sidfläsk brukar innehålla tillsatser.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Pork

Hitta Finns i affären:

I charkdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Stekfläsk kan bytas mot bogfläsk som är mindre fett.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Magnus
Har du tips på något recept på vad man gör med färskt sidfläsk?

Liknande ingredienser

| Fläskkött |


leverpastej

Leverpastej

Gott och enkelt recept på leverpastej! Bredbar. Gör själv med bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav en timme i ugnen
stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Recept på stekt fläsk med löksås. God och enkel klassisk svensk husmanskost. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter