⭐ webmaster
Sidfläsk
Recept med Sidfläsk
Näringsvärden
Sidfläsk är fett fläsk som har svålsidan kvar. Sidfläsk kan köpas färskt eller rimmat, i hel bit eller skivat.
Färskt sidfläsk har kortare hållbarhet än det rimmade.
Stekfläsk kan stekas i stekpanna eller i ugnen eller grillas. Används även i t.ex. fläskpannkaka.
Stekt fläsk äts ofta tillsammans med bruna bönor eller med löksås. Det kan även ätas kallt som smörgåspålägg.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: kan innehålla tillsatser
Läs på förpackningen. Rimmat sidfläsk brukar innehålla tillsatser.Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av sidfläsk.
Energi: | 268 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 17 g |
Fett: | 22 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
PorkFinns i affären:
I charkdisken.Hållbarhet och förvaring:
Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.Ersätt med:
Stekfläsk kan bytas mot bogfläsk som är mindre fett.| Fläskkött |
Leverpastej
Gott och enkelt recept på leverpastej. Jo man kan faktiskt göra själv. Den blir bredbar och god. Enkelt med bilder steg för steg.
Stekt fläsk med löksås
Recept på stekt fläsk med löksås. God och enkel klassisk svensk husmanskost. Bilder steg för steg.
⭐ webmaster