
Mycket gott:)
Och ett stort lass med kokta mjöliga panntofflor till.
Cheers, thanks a lot 👌
Mvh Janne
Utrustning:
Börja med att sätta igång med att koka potatisen i lättsaltat vatten. Under tiden den kokar hinner du göra resten.
Skär fläsket i ca 1-2 cm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med lite smör.
Stek fläsket några minuter på varje sida tills det fått lite färg och är genomstekt. Lägg över på ett fat. Under tiden du steker fläsket kan du göra såsen.
Hacka löken.
Hetta upp en såskastrull med lite smör. Stek löken i smöret tills den blivit genomskinlig.
Häll på grädde, vatten, kalvfond och soja och vispa runt. Låt koka upp.
Gör en redning genom att blanda vetemjöl med knappt dubbelt så mycket vatten d.v.s. knappt 4 msk vatten till 2 msk vetemjöl. Använd en sked och rör tills alla mjölklumpar är borta.
Vispa ner redningen i såsen. Tänk på att röra om i botten av redningen precis innan du vispar ner den eftersom mjölet snabbt sjunker till botten.
Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt puttra några minuter. Smaka under tiden av med salt och peppar.
Servera den kokta potatisen tillsammans med det stekta fläsket och löksåsen.
Servera även gärna med några grönsaker till t.ex. kokt broccoli eller gröna ärtor.
| Fläskkött | Lunch | Varma såser |