Nasi Goreng

Nasi goreng är ett recept som har sina rötter i Indonesien. Mycket gott, hälsosamt och enkel rätt. Använd gärna fullkornsris så får detta recept ett lågt GI.
Nasi goreng
Nasi goreng är enkelt att göra och ett mycket gott recept. Använd fullkornsris så blir det en rätt med lågt GI.
Timglas Tid: ca 35 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Om du inte redan har färdiglagat kycklingkött, tillaga kycklingköttet. Du kan använda alla delar på kycklingen; klubbor eller filéer. Stek i ugn eller på spisen. Salta och peppra efter behag.

Koka riset enligt instruktion på förpackningen.

Under tiden riset kokar gör du allt annat så att du när riset är klart kan blanda ihop det med riset.

Skala och hacka lökarna. Skala av några blad på ett vitkålshuvud och skär i strimlor och dela sedan på tvären så att det blir små bitar. Det ska bli ungefär 6 dl hackad vitkål, det är inget du behöver mäta upp, se det bara som ett riktmärke när du hackar vitkålen.

Värm en stekpanna till medelvärme med lite av oljan. Stek lök och vitkål. Pressa över vitlök. Strö över curry, vitlök och salt. Låt steka tillsammans på svag till medelvärme, det får inte bli bränt, lök och vitkål ska mjukna. Häll på mer olja om det ser torrt ut.

Under tiden detta steker så passar du på att skära paprikorna i småbitar. Skär även köttet i mindre bitar. Tillsätt paprika och kött i stekpannan. Häll även över paprikapulver och soja, blanda om och låt steka tillsammans ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer av curry och salt.

Häll över räkorna. Blanda ihop med det färdigkokta riset.

Servera!

glödlampa Tips:

Denna rätt passar bra att spara i matlådor och värma senare.

GI GI Tips:

Använd fullkornsris eller hel bulgur.

byt ut Variationstips:

Man kan istället för kyckling använda fläskkött. Tänk också på att denna rätt är ypperlig för att laga något gott av kyckling- eller griskött som blivit över.

Se även dessa recept

| Fettsnålt | Fågel | GI Recept | Huvudrätter |

Kommentarer till Nasi Goreng

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Merja
Glömde skriva att det puttrade under lock. Behövdes ingen extra vätska utan det som vitkålen och paprikan gav ifrån sig räckte.
✏️ Skrivet av Merja
Smakrikt, väldigt gott! Läste kommentarerna om stekt ris och beslöt mig för ett lite annorlunda tillvägagångssätt än det beskrivna. Jag stekte kål och lök med vitlöken, curry och salt. När de fräst ca fem minuter lade jag i två dl ris, okokt, och resten av ingredienserna utom kycklingen, sänkte värmen till lägsta och lät allt puttra i tjugo minuter med ett par gånger omrörning. Det blev jättebra, prova Susanne!
💬 Svar till Carina ✏️ Skrivet av Susanne
Trevligt att du tyckte om receptet! Tack för bra tips, låter gott med salta cashewnötter till! 
✏️ Skrivet av Carina
Jättegott recept. Blev uppskattad mat på födelsedagskalaset. Hade salta cashewnötter till.
💬 Svar till LP i VF ✏️ Skrivet av Susanne
Hej! Kul att du tyckte det! :)