Kycklinggryta Thai

Recept på en mycket god kycklinggryta med röd curry som ger en god thaismak tillsammans med kokosmjölk. Denna goda maträtt går snabbt och enkelt att göra.
thai kycklinggryta
Kokosmjölk och röd curry ger god thaismak på det här receptet på kycklinggryta.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt - Uteslut idealmjöl.

Utrustning du behöver:

Tillaga kycklinggryta så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.

    instruktion steg 1.1 kycklinggryta thai
    Strimlad kycklingfilé.
    instruktion steg 1.2 kycklinggryta thai
    Stekpanna upphettad med smör.
  2. Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt (för det blir det senare). Salta lite.

    Lägg över kycklingbitarna på ett fat.

    instruktion steg 2.1 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar steks.
    instruktion steg 2.2 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar med lite färg runtom.
    instruktion steg 2.3 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar på ett fat.
  3. Hacka lök och skiva champinjoner. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.

    instruktion steg 3.1 kycklinggryta thai
    Hackad lök.
    instruktion steg 3.2 kycklinggryta thai
    Lök och champinjoner steks.
    instruktion steg 3.3 kycklinggryta thai
    Lök och champinjoner färdigstekt.
  4. Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!

    Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.

    instruktion steg 4.1 kycklinggryta thai
    Kycklingbitarna i stekpannan.
    instruktion steg 4.2 kycklinggryta thai
    Kokosmjölk, röd curry och kycklingfond tillsätts.
    instruktion steg 4.3 kycklinggryta thai
    Kycklinggrytan klar.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris och grönsaker.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, hel bulgur, matvete eller matkorn.

LCHF LCHF Tips:

Servera med grönsaker istället för ris t.ex. kokt blomkål och broccoli.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Se upp med fryst kycklingfilé som ofta innehåller tillsatser. Även de billigare sorterna kokosmjölk innehåller tillsatser. Röd curry kan också innehålla tillsatser. Kycklingfond har jag inte hittat utan tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kycklinggryta i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Fågel | Huvudrätter | Lunch |

Kommentarer till Kycklinggryta Thai

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till susnet ✏️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg!
💬 Svar till Magnus ✏️ Skrivet av Susanne
Ja kycklinglårfilé är ett bra alternativ, jag gillar verkligen det också, det är ju lite mer fett på det och blir saftigare smak.
💬 Svar till Em ✏️ Skrivet av Magnus
Jag köper gärna lårfilé som är saftigare
💬 Svar till Em ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det är viktigt att man inte steker köttet för länge, då blir det torrt. Stek först på lite högre värme för att få färg och sänk sedan och stek på längre värme. Men stek som sagt inte för lång tid - det är då det blir torrt. Självklart ska köttet vara genomstekt, men tänk på att det är köttsaften man ska titta på, den ska vara klar och genomskinlig. Kycklingköttet kan se lite rosa ut men ändå vara klart. Om man skulle steka köttet för kort tid och det inte är klart går det alltid att rädda upp genom att köra i mikron någon minut så blir det klart på nolltid. Det är för övrigt också en källa till torrt och överkokt kött om man gör matlådor och mikrar redan tillagat kött - det blir torrare då det blir tillagat ännu en gång.
✏️ Skrivet av Em
Hej! Jag tycker alltid att kycklingfilé blir så torrt när man steker, har du något tips på hur man får det saftigare? Jag har provat både fryst och färsk bröstfilé. När jag gjorde det här receptet skar jag filéerna i mindre bitar och stekte med hög värme på båda sidorna, men utan att genomsteka dem.