Kycklinggryta Thai





Ingredienser:
- ca 4 st (ca 600-800 g) kycklingfiléer
- 1 st röd lök
- eller gul lök
- 200 g champinjoner
- 1 burk (400 g) kokosmjölk
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk kycklingfond
- ev. ca 1-3 tsk idealmjöl


Utrustning:
Tillaga kycklinggryta så här:
-
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.
- ca 4 st (ca 600-800 g) kycklingfiléer
Strimlad kycklingfilé. Stekpanna upphettad med smör. -
Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt (för det blir det senare). Salta lite.
Lägg över kycklingbitarna på ett fat.
Kycklingbitar steks. Kycklingbitar med lite färg runtom. Kycklingbitar på ett fat. -
Hacka lök och skiva champinjoner. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.
- 1 st röd lök
- eller gul lök
- 200 g champinjoner
Hackad lök. Lök och champinjoner steks. Lök och champinjoner färdigstekt. - 1 st röd lök
-
Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!
Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.
- 1 burk (400 g) kokosmjölk
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk kycklingfond
- ev. ca 1-3 tsk idealmjöl
Kycklingbitarna i stekpannan. Kokosmjölk, röd curry och kycklingfond tillsätts. Kycklinggrytan klar.
Serveringstips:
Servera med kokt ris och grönsaker.
GI Tips:
Servera med fullkornsris, hel bulgur, matvete eller matkorn.
LCHF Tips:
Servera med grönsaker istället för ris t.ex. kokt blomkål och broccoli.
Tips för att undvika tillsatser:
Se upp med fryst kycklingfilé som ofta innehåller tillsatser. Även de billigare sorterna kokosmjölk innehåller tillsatser. Röd curry kan också innehålla tillsatser. Kycklingfond har jag inte hittat utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven kycklinggryta i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
| Fågel | Huvudrätter | Lunch |

⭐ webmaster

⭐ webmaster

⭐ webmaster