| Fågel | Huvudrätter | Lunch |

Kycklinggryta Thai

Recept på en mycket god kycklinggryta med röd curry som ger en god thaismak tillsammans med kokosmjölk. Denna goda maträtt går snabbt och enkelt att göra.
thai recept kycklinggryta
Kokosmjölk och röd curry ger god thaismak på det här receptet på kycklinggryta.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt - Uteslut idealmjöl.

Utrustning du behöver:

Vintips:

Comtes d'Isenbourg (nr 2187)

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.

  2. Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt (för det blir det senare). Salta lite.

    Lägg över kycklingbitarna på ett fat.

  3. Hacka lök och skiva champinjoner. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.

  4. Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!

    Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 kycklinggryta thai
1.1. Strimlad kycklingfilé.
instruktion steg 1.2 kycklinggryta thai
1.2. Stekpanna upphettad med smör.
instruktion steg 2.1 kycklinggryta thai
2.1. Kycklingbitar steks.
instruktion steg 2.2 kycklinggryta thai
2.2. Kycklingbitar med lite färg runtom.
instruktion steg 2.3 kycklinggryta thai
2.3. Kycklingbitar på ett fat.
instruktion steg 3.1 kycklinggryta thai
3.1. Hackad lök.
instruktion steg 3.2 kycklinggryta thai
3.2. Lök och champinjoner steks.
instruktion steg 3.3 kycklinggryta thai
3.3. Lök och champinjoner färdigstekt.
instruktion steg 4.1 kycklinggryta thai
4.1. Kycklingbitarna i stekpannan.
instruktion steg 4.2 kycklinggryta thai
4.2. Kokosmjölk, röd curry och kycklingfond tillsätts.
instruktion steg 4.3 kycklinggryta thai
4.3. Kycklinggrytan klar.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris och grönsaker.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, hel bulgur, matvete eller matkorn.

LCHF LCHF Tips:

Servera med grönsaker istället för ris t.ex. kokt blomkål och broccoli.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Se upp med fryst kycklingfilé som ofta innehåller tillsatser. Även de billigare sorterna kokosmjölk innehåller tillsatser. Röd curry kan också innehålla tillsatser. Kycklingfond har jag inte hittat utan tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kycklinggryta i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg!
 svar  Svar till  Magnus    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja kycklinglårfilé är ett bra alternativ, jag gillar verkligen det också, det är ju lite mer fett på det och blir saftigare smak.
 svar  Svar till  Em    kommentar  Skrivet av  Magnus  
Jag köper gärna lårfilé som är saftigare
 svar  Svar till  Em    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det är viktigt att man inte steker köttet för länge, då blir det torrt. Stek först på lite högre värme för att få färg och sänk sedan och stek på längre värme. Men stek som sagt inte för lång tid - det är då det blir torrt. Självklart ska köttet vara genomstekt, men tänk på att det är köttsaften man ska titta på, den ska vara klar och genomskinlig. Kycklingköttet kan se lite rosa ut men ändå vara klart. Om man skulle steka köttet för kort tid och det inte är klart går det alltid att rädda upp genom att köra i mikron någon minut så blir det klart på nolltid. Det är för övrigt också en källa till torrt och överkokt kött om man gör matlådor och mikrar redan tillagat kött - det blir torrare då det blir tillagat ännu en gång.
   kommentar  Skrivet av  Em  
Hej! Jag tycker alltid att kycklingfilé blir så torrt när man steker, har du något tips på hur man får det saftigare? Jag har provat både fryst och färsk bröstfilé. När jag gjorde det här receptet skar jag filéerna i mindre bitar och stekte med hög värme på båda sidorna, men utan att genomsteka dem.
 svar  Svar till  Anders    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för dina synpunkter. Det är inte jättenoga, tanken är att det ska vara lagom för 4 portioner så 1 kg kanske är lite för mycket. Jag ska lägga till vikt i receptet eftersom det är så olika hur mycket olika filéer väger. Generellt väger fryst kycklingfilé mycket mer, dels för att de ofta är större men också för att de sprutar in en massa vatten i dem. Därför är de inte heller så billiga som det ser ut på prislappen och därför brukar jag själv alltid köpa färsk kycklingfilé när de har extrapris på den.
   kommentar  Skrivet av  Anders  
Vore bra om du kunde skriva hur många gram kyckling som behövs. Köpte en 1kg påse med fryst kyckling med fyra stora filébitar i. Ska vara så mycket?
   kommentar  Skrivet av  Bennykock  
Jätte bra recept!!!
Hela familjen blev nöjd.
 svar  Svar till  nickan    kommentar  Skrivet av  alf  
Har man inte Currypasta går det bra med Currypulver och sambal oelek. testa med andra grönsaker som kålrot och palsternacka. Gör storkok med ett antal billiga kycklingklubbor från Lidl. Går utmärkt att frysa in.
 svar  Svar till  anna    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja men då ska det vara röd curry, inte den gula som har en helt annan smak. Men jag tror det blir bäst med currypasta. Tänk på att måtten inte stämmer om du tar pulver, du får isf smaka dig fram.

Skriv och läs alla 31 kommentarer