| Fågel | Huvudrätter | Lunch |

Kycklinggryta Thai

Recept på en mycket god kycklinggryta med röd curry som ger en god thaismak tillsammans med kokosmjölk. Denna goda maträtt går snabbt och enkelt att göra.
thai recept kycklinggryta
Kokosmjölk och röd curry ger god thaismak på det här receptet på kycklinggryta.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt - Uteslut idealmjöl.

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.

    instruktion steg 1.1 kycklinggryta thai
    Strimlad kycklingfilé.
    instruktion steg 1.2 kycklinggryta thai
    Stekpanna upphettad med smör.
  2. Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt (för det blir det senare). Salta lite.

    Lägg över kycklingbitarna på ett fat.

    instruktion steg 2.1 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar steks.
    instruktion steg 2.2 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar med lite färg runtom.
    instruktion steg 2.3 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar på ett fat.
  3. Hacka lök och skiva champinjoner. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.

    instruktion steg 3.1 kycklinggryta thai
    Hackad lök.
    instruktion steg 3.2 kycklinggryta thai
    Lök och champinjoner steks.
    instruktion steg 3.3 kycklinggryta thai
    Lök och champinjoner färdigstekt.
  4. Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!

    Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.

    instruktion steg 4.1 kycklinggryta thai
    Kycklingbitarna i stekpannan.
    instruktion steg 4.2 kycklinggryta thai
    Kokosmjölk, röd curry och kycklingfond tillsätts.
    instruktion steg 4.3 kycklinggryta thai
    Kycklinggrytan klar.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris och grönsaker.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, hel bulgur, matvete eller matkorn.

LCHF LCHF Tips:

Servera med grönsaker istället för ris t.ex. kokt blomkål och broccoli.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Se upp med fryst kycklingfilé som ofta innehåller tillsatser. Även de billigare sorterna kokosmjölk innehåller tillsatser. Röd curry kan också innehålla tillsatser. Kycklingfond har jag inte hittat utan tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kycklinggryta i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Kycklinggryta Thai

Skriv en kommentar

person Svar till susnet penna Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg!
person Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Ja kycklinglårfilé är ett bra alternativ, jag gillar verkligen det också, det är ju lite mer fett på det och blir saftigare smak.
person Svar till Em penna Skrivet av Magnus
Jag köper gärna lårfilé som är saftigare

Läs alla 31 kommentarer