Italiensk köttfärssås
Gott och enkelt recept på italiensk köttfärssås som är en lite godare och lyxigare köttfärssås med rött vin och timjan.




Ingredienser:
- 2 st gula lökar
- ca 25 g smör att steka i
- 400 g nötfärs
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 2 krm vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5-1 dl rött matlagningsvin
- 1-2 tsk timjan
Servering:


Utrustning:
- stekpanna gärna med lock
Gör så här:
-
Hacka löken.
- 2 st gula lökar
Hackad gul lök. -
Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek löken på medelhög värme tills den blivit blank och fin.
- ca 25 g smör att steka i
Löken steks. Färdigstekt lök. -
Tillsätt köttfärsen. Stek på medelvärme och rör om så löken och köttfärsen blir blandat och jämnt fördelat. Stek tills köttfärsen fått lite färg.
- 400 g nötfärs
Köttfärs tillsätts. Stekt lök och köttfärs. -
Tillsätt tomatkross, vitlökspulver, salt och peppar.
Blanda och låt småkoka, gärna under lock, ca 15 minuter.
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 2 krm vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Krossade tomater, vitlökspulver, salt, peppar tillsatt. Blanda och låt småkoka. Köttfärssåsen småkokar. -
Tillsätt vin och timjan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med tidigare använda kryddor.
Servera med t.ex. kokt spaghetti och kokt broccoli (man kan lägga i broccolin och koka med spaghettin de sista 2 minuterna).
- 0,5-1 dl rött matlagningsvin
- 1-2 tsk timjan
- 4 portioner spaghetti
- ev. 250-500 g broccoli
Vin och timjan tillsatt. Färdig köttfärssås. Kokt spaghetti och broccoli.
Hållbarhet och förvaring:
Färdig köttfärssås håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
✏️ Skrivet av
Jättegod köttfärssås rekommenderar denna verkligen :-)

⭐ webmaster
✏️ Skrivet av
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder!
✏️ Skrivet av
Håller med. Gott och enkelt recept. Ska göra denna måltid idag igen. / Jaybys
💬
Svar till
cecilia
✏️ Skrivet av
Jag använder alltid vanligt rödvin. Matvinet kostar lika mycket som vanligt rödvin på systemet, och då kan man ju både ha vinet i och till maten. :)
✏️ Skrivet av
Hej! Denna rätt har jag lagat ett antal ggr nu. En av mina absoluta favorit-recept! Tack!