| Lunch | Nötkött |

Italiensk köttfärssås

Gott och enkelt recept på italiensk köttfärssås som är en lite godare och lyxigare köttfärssås med rött vin och timjan.
Italiensk köttfärssås
Italiensk köttfärssås med rött vin och timjan serverad med spaghetti och kokt broccoli.
Timglas Tid: 25 min
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Stek i laktosfritt smör.
glutenfritt Glutenfritt - Servera med glutenfri pasta.

Utrustning du behöver:

Vintips:

Ernst Kirchsteigers (nr 79635)

Gör så här:

  1. Hacka löken.

  2. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek löken på medelhög värme tills den blivit blank och fin.

  3. Tillsätt köttfärsen. Stek på medelvärme och rör om så löken och köttfärsen blir blandat och jämnt fördelat. Stek tills köttfärsen fått lite färg.

  4. Tillsätt tomatkross, vitlökspulver, salt och peppar.

    Blanda och låt småkoka, gärna under lock, ca 15 minuter.

  5. Tillsätt vin och timjan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med tidigare använda kryddor.

    Servera med t.ex. kokt spaghetti och kokt broccoli (man kan lägga i broccolin och koka med spaghettin de sista 2 minuterna).

Bilder steg för steg

hackad gul lök
1. Hackad gul lök.
löken steks
2.1. Löken steks.
färdigstekt lök
2.2. Färdigstekt lök.
köttfärs tillsätts
3.1. Köttfärs tillsätts.
stekt lök och köttfärs
3.2. Stekt lök och köttfärs.
krossade tomater, vitlökspulver, salt, peppar tillsatt
4.1. Krossade tomater, vitlökspulver, salt, peppar tillsatt.
blanda och låt småkoka
4.2. Blanda och låt småkoka.
köttfärssåsen småkokar
4.3. Köttfärssåsen småkokar.
vin och timjan tillsatt
5.1. Vin och timjan tillsatt.
färdig köttfärssås
5.2. Färdig köttfärssås.
kokt spaghetti och broccoli
5.3. Kokt spaghetti och broccoli.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Färdig köttfärssås håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Gabrielle
Jättegod köttfärssås rekommenderar denna verkligen :-)
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder!
penna Skrivet av Jaybys
Håller med. Gott och enkelt recept. Ska göra denna måltid idag igen. / Jaybys

Läs alla 15 kommentarer