Italiensk köttfärssås

Gott och enkelt recept på italiensk köttfärssås som är en lite godare och lyxigare köttfärssås med rött vin och timjan.
Italiensk köttfärssås
Timglas Tid: 25 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Stek i laktosfritt smör.
glutenfritt Glutenfritt - Servera med glutenfri pasta.

Utrustning:

utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

  1. Hacka löken.

    hackad gul lök
    Hackad gul lök.
  2. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek löken på medelhög värme tills den blivit blank och fin.

    • ca 25 g smör att steka i
    löken steks
    Löken steks.
    färdigstekt lök
    Färdigstekt lök.
  3. Tillsätt köttfärsen. Stek på medelvärme och rör om så löken och köttfärsen blir blandat och jämnt fördelat. Stek tills köttfärsen fått lite färg.

    köttfärs tillsätts
    Köttfärs tillsätts.
    stekt lök och köttfärs
    Stekt lök och köttfärs.
  4. Tillsätt tomatkross, vitlökspulver, salt och peppar.

    Blanda och låt småkoka, gärna under lock, ca 15 minuter.

    krossade tomater, vitlökspulver, salt, peppar tillsatt
    Krossade tomater, vitlökspulver, salt, peppar tillsatt.
    blanda och låt småkoka
    Blanda och låt småkoka.
    köttfärssåsen småkokar
    Köttfärssåsen småkokar.
  5. Tillsätt vin och timjan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med tidigare använda kryddor.

    Servera med t.ex. kokt spaghetti och kokt broccoli (man kan lägga i broccolin och koka med spaghettin de sista 2 minuterna).

    vin och timjan tillsatt
    Vin och timjan tillsatt.
    färdig köttfärssås
    Färdig köttfärssås.
    kokt spaghetti och broccoli
    Kokt spaghetti och broccoli.

matlåda Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring

Färdig köttfärssås håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Gabrielle
Jättegod köttfärssås rekommenderar denna verkligen :-)
✏️ Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder!
✏️ Skrivet av Jaybys
Håller med. Gott och enkelt recept. Ska göra denna måltid idag igen. / Jaybys
💬 Svar till cecilia ✏️ Skrivet av Daniel
Jag använder alltid vanligt rödvin. Matvinet kostar lika mycket som vanligt rödvin på systemet, och då kan man ju både ha vinet i och till maten. :)
✏️ Skrivet av Daniel
Hej! Denna rätt har jag lagat ett antal ggr nu. En av mina absoluta favorit-recept! Tack!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest