Spaghetti

spaghetti
Spaghetti

Spaghetti är pasta i formen av långa runda smala stavar.

Koktiden för spaghetti varierar. Läs på förpackningen.

Koka helst spaghettin al dente, det innebär oftast den kortaste tiden i tidsintervallet som står angivet på paketet. Då får man ett visst tuggmotstånd kvar.

Spagetti är en försvenskad stavning av spaghetti.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av spaghetti.

Energi: 359 kcal
Kolhydrater: 72 g
Protein: 13 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Engelskt namn:

spaghetti

GI tips:

Välj fullkornsspaghetti. Tänk på att inte koka för länge, kokar man för länge blir GI högre.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig oftast flera år. Se bäst före datum.

Ersätt med:

Annan pasta.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest