Spaghetti
Recept med Spaghetti
Näringsvärden
Spaghetti är pasta i formen av långa runda smala stavar.
Koktiden för spaghetti varierar. Läs på förpackningen.
Koka helst spaghettin al dente
, det innebär oftast den kortaste tiden i tidsintervallet som står angivet på paketet. Då får man ett visst tuggmotstånd kvar.
Spagetti är en försvenskad stavning av spaghetti.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av spaghetti.
Energi: | 359 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 72 g |
Protein: | 13 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
spaghettiGI tips:
Välj fullkornsspaghetti. Tänk på att inte koka för länge, kokar man för länge blir GI högre.Hållbarhet och förvaring:
Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig oftast flera år. Se bäst före datum.Ersätt med:
Annan pasta.