Grillade burgare

Använd hamburgerpress för att snabbt och enkelt tillverka platta och lika tjocka hamburgare som grillas enkelt. Perfekt för att grilla många hamburgare på en gång av ett stort paket nötfärs. Äter du inte upp alla på en gång så går de utmärkt att förvara i kylen eller frysa in.
grillade burgare
Grillade burgare serverade med picklad rödlök, coleslaw och kall bearnaise.
Timglas Tid: ca 40 minuter
Portioner ca 13 hamburgare à 120 g
Näringsvärde Näringsvärde per hamburgare: 183 kcal

Ingredienser:

Tillbehör:

laktosfritt Laktosfritt - Hoppa över coleslaw som innehåller laktos.
glutenfritt Glutenfritt - Köp glutenfria hamburgerbröd eller servera utan bröd.

Utrustning:

Gör så här:

  1. Lägg nötfärsen i en bunke. Tillsätt salt och svartpeppar. Rör om.

    (Mängden färs är inte jättenoga så du behöver absolut inte väga upp det exakt.)

    grillade burgare steg 1: nötfärs, salt och svartpeppar
    Nötfärs, salt och svartpeppar.
    grillade burgare steg 1: färs blandad med kryddor
    Färs blandad med kryddor.
  2. Använd en hushållsvåg. Ställ på undersidan av hamburgerpressen och nollställ hushållsvågen. Lägg på 120 g färs.

    (Den mängd färs som är lagom kan förstås skilja sig mellan olika hamburgerpressar.)

    grillade burgare steg 2: mät upp färsen
    Mät upp färsen.
  3. Tag övre delen av hamburgerpressen och ställ den ovanpå färsen och tryck till några sekunder.

    grillade burgare steg 3: tryck till med hamburgerpressen
    Tryck till med hamburgerpressen.
    grillade burgare steg 3: en pressad hamburgare
    En pressad hamburgare.
  4. Tag bort eventuell färs som sticker upp på kanterna, använd en tunn plastkniv eller en tunn slickepott. Skär sedan runt med kanten på hamburgerpressen med samma redskap (något tunt och böjbart som inte repar hamburgerpressen). Vänd upp och ned på hamburgerpressen och tag emot hamburgaren som lossnar och lägg den på ett fat eller varför inte återanvända plasttråget du köpte färsen i för att spara disk.

    grillade burgare steg 4: pressade hamburgare i plasttråg
    Pressade hamburgare i plasttråg.
  5. Grilla ca 4 minuter per sida på lite mindre än medelvärme. Hamburgarna ska bli genomstekta utan att bli brända.

    grillade burgare steg 5: grilla ena sidan
    Grilla ena sidan.
    grillade burgare steg 5: grilla andra sidan
    Grilla andra sidan.
  6. Servera hamburgarna med goda tillbehör t.ex. hamburgerbröd, picklad rödlök, coleslaw och kall béa.

    grillade burgare steg 6: grillade hamburgare
    Grillade hamburgare.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Färdiggrillade hamburgare kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn. De kan även frysas och håller sig då minst 12 månader i frysen.

Se även dessa recept

| Grillat | Nötkött |

Kommentarer till Grillade burgare

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info