Fantastiskt god béarnaisesås som mixas ihop på 5 minuter. Den är oljebaserad och blir precis som den man köper fast godare och helt utan tillsatser. Tänk på att använda en olja med neutral smak. Jag använder varmpressad rapsolja (om det inte står kallpressad på flaskan så är den varmpressad). Bara att mäta upp alla ingredienser och mixa ca 20 sekunder. Klart! Dessutom är den helt mjölkfri, glutenfri och vegetarisk (dock ej vegansk).
Näringsvärde per portion (43 g): 289 kalorier, 0 g kolhydrater, 32 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven kall béarnaiseås i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Tage
Det smakad inte bea som är gjort på smör.
️ Skrivet av Jonas Nyman
Hej Susanne.. Jonas här! Mycket enkel sås, hade färsk persilja å torkad dargon! Hade i en halv tsk citronjuice också.. BLEV DUNDER!! Tackar
Mvh Jonas
️ Skrivet av Maria
Jag undrar om du använder färsk dragon och persilja eller om du köper sån som finns på kryddburk? Och hur mäter du upp färsk dragon och persilja i matskedsmått? :)
️ Skrivet av Sara
Så himla enkelt och bra recept, tack!
️ Skrivet av Anita Dahlin
Tack för ett superenkelt och riktigt gott recept på bearnaisesås 🙏 Har aldrig gjort bea förr men detta var definitivt inte sista gången! Gjorde dubbelsats som vår familj på fem pers åt till kyckling, klyftpotatis och broccoli. Blev endast 1-2 portioner över så alla uppskattade den verkligen 👍🥰
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl