Kall bearnaise

Fantastiskt god béarnaisesås som mixas ihop på 5 minuter. Den är oljebaserad och blir precis som den man köper fast godare och helt utan tillsatser. Tänk på att använda en olja med neutral smak. Jag använder varmpressad rapsolja (om det inte står kallpressad på flaskan så är den varmpressad). Bara att mäta upp alla ingredienser och mixa ca 20 sekunder. Klart! Dessutom är den helt mjölkfri, glutenfri och vegetarisk (dock ej vegansk).
kall bearnaise
Kall béarnaisesås, precis som den man köper. Smaken är densamma men färgen skiljer sig eftersom jag mixat med kryddorna som är gröna. Det blir godare tycker jag.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Knäck ägget i en hög avlång burk som passar att mixa. Tillsätt vitvinsvinäger, salt, vitpeppar, dragon, persilja och rapsolja. Låt stå framme minst 10 minuter så att temperaturerna jämnas ut.

    (Det är viktigt att temperaturskillnaderna mellan de olika ingredienserna inte skiljer sig allt för mycket för då kan såsen skära sig.)

    kall béarnaisesås steg 1: alla ingredienser
    Alla ingredienser.
  2. Mixa med en stavmixer. Placera den på botten av burken och kör på full effekt. Höj den sakta till toppen, totalt ca 20 sekunder brukar det ta. Det ska bli en fast sås.

    kall béarnaisesås steg 2: mixa
    Mixa.
    kall béarnaisesås steg 2: färdigmixat
    Färdigmixat.
  3. Lägg upp såsen i en serveringsskål. Förvara i kylskåp.

    kall béarnaisesås steg 3: serverad béa
    Serverad béa.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kall béarnaiseås i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.

Se även dessa recept

| Kalla såser | Sommarmat |

Kommentarer till Kall bearnaise

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info