✏️ Skrivet av
Jag undrar om du använder färsk dragon och persilja eller om du köper sån som finns på kryddburk? Och hur mäter du upp färsk dragon och persilja i matskedsmått? :)
Utrustning:
Knäck ägget i en hög avlång burk som passar att mixa. Tillsätt vitvinsvinäger, salt, vitpeppar, dragon, persilja och rapsolja. Låt stå framme minst 10 minuter så att temperaturerna jämnas ut.
(Det är viktigt att temperaturskillnaderna mellan de olika ingredienserna inte skiljer sig allt för mycket för då kan såsen skära sig.)
Mixa med en stavmixer. Placera den på botten av burken och kör på full effekt. Höj den sakta till toppen, totalt ca 20 sekunder brukar det ta. Det ska bli en fast sås.
Lägg upp såsen i en serveringsskål. Förvara i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven kall béarnaiseås i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.
| Kalla såser | Sommarmat |