Kall bearnaise

Fantastiskt god béarnaisesås som mixas ihop på 5 minuter. Den är oljebaserad och blir precis som den man köper fast godare och helt utan tillsatser. Tänk på att använda en olja med neutral smak. Jag använder varmpressad rapsolja (om det inte står kallpressad på flaskan så är den varmpressad). Bara att mäta upp alla ingredienser och mixa ca 20 sekunder. Klart! Dessutom är den helt mjölkfri, glutenfri och vegetarisk (dock ej vegansk).
kall bearnaise
Tid: 5 minuter
6 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Knäck ägget i en hög avlång burk som passar att mixa. Tillsätt vitvinsvinäger, salt, vitpeppar, dragon, persilja och rapsolja. Låt stå framme minst 10 minuter så att temperaturerna jämnas ut.

    (Det är viktigt att temperaturskillnaderna mellan de olika ingredienserna inte skiljer sig allt för mycket för då kan såsen skära sig.)

    kall béarnaisesås steg 1: alla ingredienser
    Alla ingredienser.
  2. Mixa med en stavmixer. Placera den på botten av burken och kör på full effekt. Höj den sakta till toppen, totalt ca 20 sekunder brukar det ta. Det ska bli en fast sås.

    kall béarnaisesås steg 2: mixa
    Mixa.
    kall béarnaisesås steg 2: färdigmixat
    Färdigmixat.
  3. Lägg upp såsen i en serveringsskål. Förvara i kylskåp.

    kall béarnaisesås steg 3: serverad béa
    Serverad béa.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (43 g): 289 kalorier, 0 g kolhydrater, 32 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven kall béarnaiseås i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Tage
Det smakad inte bea som är gjort på smör.
Skrivet av Jonas Nyman
Hej Susanne.. Jonas här! Mycket enkel sås, hade färsk persilja å torkad dargon! Hade i en halv tsk citronjuice också.. BLEV DUNDER!! Tackar

Mvh Jonas
Skrivet av Maria
Jag undrar om du använder färsk dragon och persilja eller om du köper sån som finns på kryddburk? Och hur mäter du upp färsk dragon och persilja i matskedsmått? :)
Skrivet av Sara
Så himla enkelt och bra recept, tack!
Skrivet av Anita Dahlin
Tack för ett superenkelt och riktigt gott recept på bearnaisesås 🙏 Har aldrig gjort bea förr men detta var definitivt inte sista gången! Gjorde dubbelsats som vår familj på fem pers åt till kyckling, klyftpotatis och broccoli. Blev endast 1-2 portioner över så alla uppskattade den verkligen 👍🥰

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest