| Inläggningar |

Inläggningssill

inläggningssill
En av de vanligaste sorterna inläggningssill.

pil Recept med Inläggningssill

Inläggningssill är oftast sillfiléer som ligger i en saltlake och som man själv kokar en lag och lägger in. Köper man saltsillfiléer behöver man inte rensa fisken vilket man bör göra om man köper hela salta sillar. Före tillagning måste den saltade sillen urvattnas för att dra ur en del av saltet.

Skölj av filéerna och lägg dem i en bunke. Häll på minst 3 liter vatten till 4 filéer. Låt ligga ca 10-12 timmar. Om man byter vatten några gånger går det fortare.

Inläggningssill finns att köpa i hinkar, konservburkar och ofta i lös vikt över disk i fiskdisken.

Det finns även färdigurvattnad sill att köpa klar för inläggning direkt.

Sill är rik på naturligt Omega-3.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Innehåller oftast konserveringsmedel. Läs på förpackningen.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Citronsill

Citronsill

God citronsill med frisk och syrlig citronsmak. Gott som förrätt, buffé, till midsommar, eller på påskbordet. Enkelt recept.

klocka Tid: 1 timme (varav 20 min jobb) + minst 24 timmar i kylskåp
Lingonsill

Lingonsill

Enkelt och gott recept på lingonsill - inlagd sill med lingon som endast tar 15 minuter att göra.

klocka Tid: 15 minuters jobb + 1-2 dygn i kylen