Inläggningssill

Recept med Inläggningssill
Näringsvärden
Inläggningssill är oftast sillfiléer som ligger i en saltlake och som man själv kokar en lag och lägger in. Köper man saltsillfiléer behöver man inte rensa fisken vilket man bör göra om man köper hela salta sillar. Före tillagning måste den saltade sillen urvattnas för att dra ur en del av saltet.
Skölj av filéerna och lägg dem i en bunke. Häll på minst 3 liter vatten till 4 filéer. Låt ligga ca 10-12 timmar. Om man byter vatten några gånger går det fortare.
Inläggningssill finns att köpa i hinkar, konservburkar och ofta i lös vikt över disk i fiskdisken.
Det finns även färdigurvattnad sill att köpa klar för inläggning direkt.
Sill är rik på naturligt Omega-3.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av inläggningssill.
Energi: | 198 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 14 g |
Fett: | 16 g |
Tips och info
| Inläggningar |

Citronsill
God citronsill med frisk och syrlig citronsmak. Gott som förrätt, buffé, till midsommar, eller på påskbordet. Enkelt recept.


Lingonsill
Enkelt och gott recept på lingonsill - inlagd sill med lingon som går snabbt att göra. Passar perfekt på julbordet.


Sillsallad
Mycket god sillsallad som är enkel att göra. Jättegott med sötsyrliga äppelbitar. Mycket godare än köpt.
