| Fisk och skaldjur |

Strömming

strömming
Strömming som jag fiskat i Östergötlands skärgård.

pil Recept med Strömming

Strömming är en fisk som fångas i Östersjön.

Namnet strömming används för sill som fångats öster om en linje mellan Kalmar och polska kusten. Väster om samma linje säger man sill.

Strömming kan stekas, kokas och läggas in.

Strömming är en fet fisk.

Att fiska strömming är oftast roligt då det nappar från maj och fram till midsommar i juni. Då simmar strömmingen i stora stim och det är bara att släppa ner sina krokar och dra upp. Oftast har man 5-6 krokar på sitt spö och ibland får man faktiskt en strömming på varje krok när man drar upp.

ca 10-15 strömmingar (i mindre storlek som man fiskar själv) kan vara lagom per person till middag.

Större strömmingar är goda att röka. Rökt strömming kallas böckling.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Färsk strömming finns i fiskdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Ju färskare strömming desto godare så tillred så fort som möjligt.

Byt ut Ersätt med:

Sill (samma fisk fast fångad västerut).

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


kräftströmming

Kräftströmming

Recept på kräftströmming. Gott och enkelt med strömmingfilé i ugnen! Bilder steg för steg!

klocka Tid: 40 minuter varav 25 minuter i ugnen