Kräftströmming




Ingredienser:
- 600 g strömmingfilé
- 1 msk smör
- 2 tsk salt
- 2 tsk dillfrön
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk tomatketchup
- 1 dl färsk hackad dill


Utrustning:
- ugnsform ca 15x25 eller 20x20 cm (så stor att de ihoprullade strömmingfiléerna får plats och täcker ytan)
Gör så här:
-
Sätt på ugnen på 225°C.
Smörj en form, ca 15x25 cm eller ca 20x20 cm (formen bör vara så stor att de ihoprullade strömmingfiléerna får plats och täcker ytan).
- 1 msk smör
Smörj formen. -
Strö salt och dillfrön jämnt över bottnen av formen.
Salt och dillfrön. -
Skölj strömmingfiléerna och klipp bort ryggfenan.
- 600 g strömmingfilé
Klipp bort ryggfenan. -
Rulla ihop varje strömmingfilé med skinnsidan utåt. Lägg dem i formen med skarven nedåt.
Rulla ihop. Skarven nedåt. Lägg i formen. -
Blanda krossade tomater, grädde, ketchup och hälften av dillen.
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk tomatketchup
- 1 dl färsk hackad dill
Tomat, ketchup, grädde, dill. -
Häll över strömmingen.
Häll över strömmingen. -
Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 25 minuter tills den fått fin färg och strömmingen är genomstekt.
Grädda i ugnen. -
Ta ut ur ugnen, strö på resten av dillen och servera!
Klar från ugnen. Strö på dill. Servera.
Serveringstips:
Nykokt potatis, rivna morötter och finstrimlad vitkål.
LCHF Tips:
Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.
Tips för att undvika tillsatser:
Denna rätt är fri från tillsatser om du köper äkta vispgrädde.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp.
| Fisk och skaldjur | GI Recept | LCHF | Lunch |

⭐ webmaster