Kräftströmming

Gott och enkelt recept med strömming i ugn.
kräftströmming
Tid: 40 minuter varav 25 minuter i ugnen
4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt - Ta laktosfri grädde och smör.
Glutenfritt

Utrustning:

  • ugnsform ca 15x25 eller 20x20 cm (så stor att de ihoprullade strömmingfiléerna får plats och täcker ytan)

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°C.

    Smörj en form, ca 15x25 cm eller ca 20x20 cm (formen bör vara så stor att de ihoprullade strömmingfiléerna får plats och täcker ytan).

    instruktion steg 1 kräftströmming
    Smörj formen.
  2. Strö salt och dillfrön jämnt över bottnen av formen.

    instruktion steg 2 kräftströmming
    Salt och dillfrön.
  3. Skölj strömmingfiléerna och klipp bort ryggfenan.

    instruktion steg 3 kräftströmming
    Klipp bort ryggfenan.
  4. Rulla ihop varje strömmingfilé med skinnsidan utåt. Lägg dem i formen med skarven nedåt.

    instruktion steg 4.1 kräftströmming
    Rulla ihop.
    instruktion steg 4.2 kräftströmming
    Skarven nedåt.
    instruktion steg 4.3 kräftströmming
    Lägg i formen.
  5. Blanda krossade tomater, grädde, ketchup och hälften av dillen.

    instruktion steg 5 kräftströmming
    Tomat, ketchup, grädde, dill.
  6. Häll över strömmingen.

    instruktion steg 6 kräftströmming
    Häll över strömmingen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 25 minuter tills den fått fin färg och strömmingen är genomstekt.

    instruktion steg 7 kräftströmming
    Grädda i ugnen.
  8. Ta ut ur ugnen, strö på resten av dillen och servera!

    instruktion steg 8.1 kräftströmming
    Klar från ugnen.
    instruktion steg 8.2 kräftströmming
    Strö på dill.
    instruktion steg 8.3 kräftströmming
    Servera.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Nykokt potatis, rivna morötter och finstrimlad vitkål.

LCHF Tips

Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.

Tips för att undvika tillsatser

Denna rätt är fri från tillsatser om du köper äkta vispgrädde.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Giggi
Ska man bara salta botten av formen? Inte fisken eller såsen?
Svar till Jane Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
Skrivet av Jane
Har gjort denna rätt flera gånger. Har blivit en riktig favoriträtt och är enkel att göra! :) Använder dock torkad dill för att det är det jag har hemma och jag skippar dillfrön i botten, men det blir riktigt smarrigt ändå.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest