| Inläggningar |

Ansjovisfilé

ansjovisfilé
Ansjovisfilé i konservburk.

pil Recept med Ansjovisfilé

Ansjovisfilé är oftast filé av inlagd och kryddad skarpsill fångad vid Bohusläns kust, nordostatlanten eller i Östersjön.

Äkta ansjovis kommer från Medelhavet och säljs under namnet sardell.

Ansjovis är rik på Omega-3.

Ansjovis används kanske mest som ingrediens i Janssons frestelse men kan användas även som smaksättare i t.ex. leverpastej. Ansjovis är även gott att äta på smörgås tillsammans med kokt ägg.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Brukar innehålla konserveringsmedel.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Anchovy fillets

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig 6-12 månader, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

Ganska dyrt, ca 20 kr för en konserv.

Byt ut Ersätt med:

Ansjoviskryddad sillfilé som är grövre men går att skära i mindre bitar själv till t.ex. Janssons frestelse.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


gubbröra

Gubbröra

Klassiskt recept på gubbröra med lök, potatis, ägg och ansjovis. Gott på julbord, påskbuffé, som förrätt och kvällsmat serverat på en bit bröd.

klocka Tid: 1 timme varav 25 minuters jobb
janssons frestelse

Janssons frestelse

Krämig och god Janssons Frestelse. Mammas klassiska recept. Enkel att göra. Ett måste på julbordet!

klocka Tid: 1 ½ timme
leverpastej

Leverpastej

Gott och enkelt recept på leverpastej! Bredbar. Gör själv med bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav en timme i ugnen
wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Klassiskt recept på Wienerschnitzel - dubbelpanerat kalvinnanlår. Gott och enkelt! Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 30 minuter