Ansjovisfilé

Ansjovisfilé är oftast filé av inlagd och kryddad skarpsill fångad vid Bohusläns kust, nordostatlanten eller i Östersjön.
Äkta ansjovis kommer från Medelhavet och säljs under namnet sardell.
Ansjovis är rik på Omega-3.
Ansjovis används kanske mest som ingrediens i Janssons frestelse men kan användas även som smaksättare i t.ex. leverpastej. Ansjovis är även gott att äta på smörgås tillsammans med kokt ägg.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av ansjovisfilé.
Energi: | 190 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 14 g (varav sockerarter: 12.0 g) |
Protein: | 9.7 g |
Fett: | 11 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
| Inläggningar |

Gubbröra
Klassiskt recept på gubbröra med lök, potatis, ägg och ansjovis. Gott på julbord, påskbuffé, som förrätt och kvällsmat serverat på en bit bröd.


Janssons frestelse
Krämig och god Janssons Frestelse. Mammas klassiska recept. Enkel att göra. Ett måste på julbordet!


Leverpastej
Gott och enkelt recept på leverpastej! Bredbar. Gör själv med bilder steg för steg.


Wienerschnitzel
Klassiskt recept på Wienerschnitzel - dubbelpanerat kalvinnanlår. Gott och enkelt! Bilder steg för steg.
