Start > Ingrediens > Ansjovisfilé

Ansjovisfilé

ansjovisfilé
Ansjovisfilé i konservburk.

pil Recept med Ansjovisfilé

Ansjovisfilé är oftast filé av inlagd och kryddad skarpsill fångad vid Bohusläns kust, nordostatlanten eller i Östersjön.

Äkta ansjovis kommer från Medelhavet och säljs under namnet sardell.

Ansjovis är rik på Omega-3.

Ansjovis används kanske mest som ingrediens i Janssons frestelse men kan användas även som smaksättare i t.ex. leverpastej. Ansjovis är även gott att äta på smörgås tillsammans med kokt ägg.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Brukar innehålla konserveringsmedel.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Anchovy fillets

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig 6-12 månader, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

Ganska dyrt, ca 20 kr för en konserv.

Byt ut Ersätt med:

Ansjoviskryddad sillfilé som är grövre men går att skära i mindre bitar själv till t.ex. Janssons frestelse.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser

| Inläggningar |


gubbröra

Gubbröra

Klassiskt recept på gubbröra med lök, potatis, ägg och ansjovis. Gott på julbord, påskbuffé, som förrätt och kvällsmat serverat på en bit bröd.

klocka Tid: 1 timme varav 25 minuters jobb
janssons frestelse

Janssons frestelse

Krämig och god Janssons Frestelse. Mammas klassiska recept. Enkel att göra. Ett måste på julbordet!

klocka Tid: 1 ½ timme
leverpastej

Leverpastej

Gott och enkelt recept på leverpastej! Bredbar. Gör själv med bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav en timme i ugnen
wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Klassiskt recept på Wienerschnitzel - dubbelpanerat kalvinnanlår. Gott och enkelt! Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 30 minuter