Gubbröra



Ingredienser:
- 1 st gul lök
- 0,5 dl gräslök
- 1 dl hackad dill
- 4 st kokta kalla potatisar
- 2 st hårdkokta ägg
- 1 burk (1-2 tsk av spadet används också) ansjovisfilé
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
-
Hacka gul lök, gräslök och dill och lägg i en bunke.
Hackad gul lök, gräslök och dill. -
Skär den kokta och kalla potatisen i tärningar. Lägg i bunken.
- 4 st kokta kalla potatisar
Kokt kall potatis i tärningar. Potatistärningar i bunke. -
Skär de hårdkokta ägg i små bitar.
Skär ansjovis i små bitar. (OBS! Spara spadet.)
Lägg allt i bunken.
- 2 st hårdkokta ägg
- 1 burk (1-2 tsk av spadet används också) ansjovisfilé
Hårdkokt ägg i småbitar. Ansjovis i småbitar. -
Strö över svartpeppar och häll på ansjovisspad.
Rör försiktigt om så att allt blir blandat. Smaka av och tillsätt eventuellt mera ansjovisspad om så önskas. Förvara kallt fram till servering.
Servera gärna gubbröran på en bit bröd.
- 1 krm svartpeppar
Alla ingredienser i bunken. Gubbröran klar.
Planeringstips:
Gubbröran går bra att förbereda och ha i kylskåpet fram till servering.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Hållbarhet ca 3-5 dagar.
| Förrätter | Julmat och andra julrecept | Kvällsmat | Påsk - påskmat och påskgodis |

⭐ webmaster
Låt väl smaka!