| Förrätter | Kvällsmat | Sommarmat |

Gubbröra

Recept på klassisk gubbröra. Enkel att göra och gott att servera till knäckebröd eller mjukt grovt bröd.
gubbröra
Gubbröra serverad på rågbröd.
Timglas Tid: 1 timme varav 25 minuters jobb
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

Förberedelser: Koka potatisen och koka äggen hårdkokta och låt kallna.

  1. Hacka löken, gräslök och dill och lägg i en bunke.
  2. Skär den kokta och kalla potatisen i tärningar.
  3. Lägg potatistärningarna i bunken.
  4. Hacka det hårdkokta ägget.
  5. Skär ansjovisen i små bitar. (OBS! Spara spadet.)
  6. Lägg i ägget och ansjovisen i bunken.
  7. Strö över svartpeppar och häll på ansjovisspad.
  8. Rör försiktigt om så att allt blir blandat. Smaka av och tillsätt eventuellt mera ansjovisspad om så önskas. Förvara kallt fram till servering.
  9. Servera gärna gubbröran på en bit bröd.
gubbröra steg 1-3
1. Hacka löken, gräslök och dill och lägg i en bunke. 2. Skär den kokta och kalla potatisen i tärningar. 3. Lägg potatisen i bunken.
gubbröra steg 4-6
4. Hacka det hårdkokta ägget. 5. Skär ansjovisen i små bitar. (OBS! Tänk på att spara spadet eftersom vi ha det senare!) 6. Lägg i ägget och ansjovisen i bunken.
gubbröra steg 7-9
7.Strö över svartpeppar och häll på ansjovisspad. 8. Rör försiktigt om så att allt blir blandat. Smaka av och tillsätt mera ansjovisspad om så önskas. Förvara kallt fram till servering. 9. Servera gärna gubbröran på en bit bröd.

planera Planeringstips:

Gubbröran går bra att förbereda och ha i kylskåpet fram till servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Hållbarhet ca 3-5 dagar.