Rödbetor med chèvre

Recept på ugnsbakade rödbetor med chèvreost och honung. Jättegott som förrätt eller att servera som tillbehör till fisk, kött eller korv.
rödbetor med chèvre
Rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter. Mycket gott och enkelt recept.
Timglas Tid: ca 1 timme varav 25 min kokning och 10 min i ugnen
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri chèvre eller getost. (Många laktosintoleranta tål dock vanlig chèvre eller getost, men det är olika.)
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Välj en chèvre eller getost utan löpe.

Utrustning du behöver:

  • pajform ca 20 cm i diameter eller ugnsform

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Skär bort ändarna på rödbetorna men låt skalet vara kvar. Lägg dem i vatten och låt koka upp. Tillsätt lite salt och låt koka ca 25 minuter tills de blivit mjuka.

    (Rödbetor kokas på precis samma sätt som man kokar potatis.) Känn med en provsticka att den största är mjuk inuti.

    rödbetor i kallt vatten
    Rödbetor i kallt vatten.
    rödbetorna kokar
    Rödbetorna kokar.
  2. Häll av det röda vattnet och häll i kallt vatten så att rödbetorna svalnar.

    Skala rödbetorna, skalet lossnar väldigt lätt. (Ta förkläde på dig och akta fina kläder för om det skvätter är det svårt att få bort! Använd plasthandskar om du inte vill ha röda fingrar.)

    kyl rödbetorna i kallt vatten
    Kyl rödbetorna i kallt vatten.
    skala rödbetorna
    Skala rödbetorna.
  3. Lägg de skalade rödbetorna på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor.

    rödbetor på skärbräda
    Rödbetorna på skärbrädan.
    rödbetor i skivor
    Rödbetorna i skivor.
  4. Lägg rödbetskivorna i ugnsform eller pajform ca 20 cm i diameter eller motsvarande.

    rödbetsskivor i pajform
    Rödbetsskivor i pajform.
  5. Ringla över olivolja. Strö över flingsalt.

    rödbetor med olivolja och flingsalt
    Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
  6. Smula över chèvreosten. Ringla över honungen. Strö över pinjenötterna.

    strö över chèvre-osten
    Strö över chèvre-osten.
    Ringla över honung. Strö på pinjenötter.
    Ringla över honung. Strö över pinjenötter.
  7. Gratinera högt upp i ugnen i 225°C i ca 10 minuter tills osten smält och pinjenötterna blivit gyllenbruna.

    Servera!

    Rödbetor med chèvre gratineras i ugnen
    I ugnen.
    rödbetor med chèvre klar att servera
    Klar att serveras.

servera Serveringstips:

Servera med ruccolasallad.

Kommentarer till Rödbetor med chèvre

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Se även dessa recept

| Förrätter | Tillbehör |