Räkröra

Mycket god räkröra som passar bra till förrätt på rostat bröd, som räksnittar, räktoast och även till räksmörgås. Går också bra att servera till bakad potatis och fiskrätter.
räkröra
Räkröran kan t.ex. serveras som tillbehör till bakad potatis eller till olika fiskrätter.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (215 g): 347 kalorier, 2 g kolhydrater, 26 g fett, 27 g protein

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Låt räkorna tina. Hårdkoka äggen till räkröran.

  2. Skala äggen och räkorna.

  3. Blanda crème fraiche, majonnäs och salt.

  4. Hacka ägg och röd lök och lägg ovanpå crème fraiche-blandningen.

  5. Lägg på dill och räkor. Om man vill kan man skära räkorna i mindre bitar men jag brukar ta dem hela. Spara gärna ett par räkor till garnering.

  6. Rör ihop ägg- och räkröran. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.

    Garnera gärna med ett par räkor och någon grön kvist t.ex. dill eller citronmeliss.

Se även dessa recept

| Förrätter | LCHF | Tillbehör |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Eva ✏️ Skrivet av Susanne
Det är hemgjord majonnäs som jag gjorde på olivolja vilket inte rekommenderas, den blir godare med en varmpressad rapsolja som är neutral i smaken och den har också en ljusare färg och då ser den hemgjorda majonnäsen ut precis som köpt (men smakar godare). Jag vill verkligen rekommendera hemgjord majonnäs, tar bara några minuter att göra med mixer. Men gör den på olja som är neutral i smaken (d.v.s. ej olivolja eller kallpressad rapsolja)! :)
✏️ Skrivet av Eva
Ska jag göra på påsk istället för romsås :) Men vad är det gula på bild 3.1? Är det nån specialmajonnäs? Vanlig majonnäs är ju inte så gul...

Visa alla kommentarer