Salladslök

salladslök
Salladslök är tunna och smala och brukar säljas i knippen. På bilden är en knippe.

Salladslök är en mild lök som används rå i sallader. Salladslök används även i soppor och också i fiskrätter.

Svensk salladslök finns främst sommartid. Övriga årstider importeras salladslök.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av salladslök.

Energi: 32 kcal
Kolhydrater: 6 g
Protein: 1 g
Fett: 0 g
Fibrer: 1 g

Tips och info

Engelskt namn:

Spring onion (GB), Green onion (USA), Scallion

Finns i affären:

Salladslök finns i grönsaksdisken och brukar säljas i knippen.

Hållbarhet och förvaring:

Förvaras i kylskåp ca 1 vecka.

Ersätt med:

Salladslök kan bytas ut mot annan lite mildare lök t.ex. schalottenlök, silverlök, purjolök, röd lök.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest