Recepten.se – Recept> Förrätter> Miniräkpajer

Miniräkpajer

Oerhört goda och lyxiga förrättspajer fyllda med en ostblandning och toppade med räkor, röd lök samt koriander. Enkelt att variera med annan topping. Så enkelt att göra med färdigköpt pizzadeg och minipajerna blir både vackra och goda.
miniräkpajer
Smarriga miniräkpajer passar perfekt till förrätt.
Skriv ut   Mejla
Tid: 60 minuter
Mängd: 12 minipajer

Ingredienser:

Topping:

Laktosfritt - Välj laktosfri ost och crème fraiche.

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Du behöver en muffinsplåt för 12 stora muffins. Pensla muffinsformarna med olja så de blir insmorda och ta gärna lite extra olja i botten, det gör att det blir enkelt att få ut minipajerna senare och dessutom blir pajdegen frasigare och godare.

    • ca 2 msk olja till muffinsplåten
    Miniräkpajer steg 1: Pensla muffinsformarna med olja.
    Smörj muffinsformarna med olja.
  2. Skär pizzadegen i 12 rutor. Man kan kavla ut degen lite först om det behövs för att få mer kvadratiska rutor.

    Miniräkpajer steg 2: Skär pizzadegen i rutor.
    Skär pizzadegen i rutor.
  3. Lägg en pizzadegsbit i varje muffinsform. Använd fingrarna och tryck till degen utmed kanten av formen så att degen formar sig till en skål.

    Miniräkpajer steg 3: Tryck ut pizzadegen i formarna.
    Tryck ut pizzadegen i formarna.
  4. Ta fram en bunke och mät upp ingredienserna till fyllningen: färskost, riven ost, parmesanost, vitlök, salt och peppar. Rör om till en jämn smet. Smaka av.

    Miniräkpajer steg 4:1: Mät upp ingredienser till fyllningen.
    Mät upp ingredienser till fyllningen.
    Miniräkpajer steg 4:2: Blanda ihop fyllningen.
    Rör ihop fyllningen.
  5. Fördela fyllningen i pajformarna.

    Miniräkpajer steg 5: Fördela fyllningen i formarna.
    Fördela fyllningen.
  6. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 min tills kanterna och ostblandningen börjat få färg.

    Miniräkpajer steg 6: Gräddade minipajer.
    Gräddade minipajer.
  7. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna en stund. Förbered toppingen under tiden: skala räkor och hacka rödlök.

    Vid servering: Lossa minipajerna från muffinsformarna och ställ dem på en tallrik. Klicka på crème fraiche och lägg på rödlök. Lägg på några räkor och toppa med färsk koriander. Servera och ät direkt när pajerna är ljumna.

    Miniräkpajer steg 7:1: Lossa minipajerna och ställ på serveringsfat.
    Lossa minipajerna och ställ på serveringsfat.
    Miniräkpajer steg 7:2: Topping: Lägg på crème fraiche och hackad röd lök.
    Lägg på crème fraiche och hackad röd lök.
    Miniräkpajer steg 7:3: Dekorera med räkor och koriander.
    Dekorera med räkor och koriander.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per minipaj (141 g): 331 kcal, 20 g kolhydrater, 20 g fett, 17 g protein

Variationstips

Prova olika sorters ost i fyllningen. Toppa med det du gillar t.ex. kräftstjärtar, gräslök, dill, persilja.

Hållbarhet och förvaring

Om det blir pajer över är det bäst att inte lägga på topping på dem utan förvara dem utan topping i kylskåp där de håller sig minst 1 vecka. Värm i mikro eller ugn vid servering och lägg på toppingen.

Kommentarer och betyg

Ingen har postat något inlägg här än. Du blir den första!

Recept och foto: Susanne Jarl