Miniräkpajer

Ingredienser:
- 400 g pizzadeg på rulle
- ca 2 msk olja till muffinsplåten
- 300 g färskost
- 150 g riven ost (lagrad, med mycket smak)
- ca 50-70 g finriven parmesanost
- 2 krm torkad hackad vitlök
- 1 krm salt
- 0,5 krm vitpeppar
Topping:
- 500 g frysta oskalade räkor (tinade)
- 0,5 st (ca 70 g) röd lök
- 1,5 dl crème fraiche
- 1 kruka (ca 30 g) färsk koriander
Utrustning:
- 12 st stora muffinsformar (muffinsplåt)
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
-
Du behöver en muffinsplåt för 12 stora muffins. Pensla muffinsformarna med olja så de blir insmorda och ta gärna lite extra olja i botten, det gör att det blir enkelt att få ut minipajerna senare och dessutom blir pajdegen frasigare och godare.
- ca 2 msk olja till muffinsplåten
Smörj muffinsformarna med olja. -
Skär pizzadegen i 12 rutor. Man kan kavla ut degen lite först om det behövs för att få mer kvadratiska rutor.
- 400 g pizzadeg på rulle
Skär pizzadegen i rutor. -
Lägg en pizzadegsbit i varje muffinsform. Använd fingrarna och tryck till degen utmed kanten av formen så att degen formar sig till en skål.
Tryck ut pizzadegen i formarna. -
Ta fram en bunke och mät upp ingredienserna till fyllningen: färskost, riven ost, parmesanost, vitlök, salt och peppar. Rör om till en jämn smet. Smaka av.
- 300 g färskost
- 150 g riven ost (lagrad, med mycket smak)
- ca 50-70 g finriven parmesanost
- 2 krm torkad hackad vitlök
- 1 krm salt
- 0,5 krm vitpeppar
Mät upp ingredienser till fyllningen. Rör ihop fyllningen. -
Fördela fyllningen i pajformarna.
Fördela fyllningen. -
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 min tills kanterna och ostblandningen börjat få färg.
Gräddade minipajer. -
Ta ut dem ur ugnen och låt svalna en stund. Förbered toppingen under tiden: skala räkor och hacka rödlök.
Vid servering: Lossa minipajerna från muffinsformarna och ställ dem på en tallrik. Klicka på crème fraiche och lägg på rödlök. Lägg på några räkor och toppa med färsk koriander. Servera och ät direkt när pajerna är ljumna.
- 500 g frysta oskalade räkor (tinade)
- 0,5 st (ca 70 g) röd lök
- 1,5 dl crème fraiche
- 1 kruka (ca 30 g) färsk koriander
Lossa minipajerna och ställ på serveringsfat. Lägg på crème fraiche och hackad röd lök. Dekorera med räkor och koriander.