Kanelkesella
💬 0 kommentarerSuperenkelt mellanmål med kanel och kesella med mycket protein som är mättande och gott! Passar även för dig som följer GI, LCHF och för de som tränar.




Ingredienser:
- 250 g (1 burk) kvarg 10%
- 1 tsk kanel
- ev. 1 tsk kardemumma
- ev. 2 krm sötströ
- eller 1 krm flytande stevia


Gör så här:
-
Tillsätt kanel och eventuellt kardemumma och eventuellt sötningsmedel till kvargen.
Nymald grovmalen kardemumma blir extra gott och då tycker jag det blir supergott helt utan sötningsmedel.
- 250 g (1 burk) kvarg 10%
- 1 tsk kanel
- ev. 1 tsk kardemumma
- ev. 2 krm sötströ
- eller 1 krm flytande stevia
Kesella, kanel och sötning. -
Rör om så det blir blandat och smaka av.
Kvarg och kanel.
Serveringstips:
Man kan även servera med färska bär som hallon och blåbär om man vill lyxa till det lite!
Tips & tricks:
Det är även gott med grovmalen kardemumma i. Om du har en kardemummakvarn så är det läge att använda den!
LCHF Tips:
Välj kesella med 10% fetthalt.
Variationstips:
För den som önskar lägre fetthalt så kan man använda kesella med 1% fetthalt.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.