Kvargglass

Supergod och troligen den enklaste glassen som är klar på 5 minuter! Ett flexibelt recept som passar både den som äter enligt LCHF, GI, fettsnålt eller proteinrikt, se varianter i receptet. Glassen kan ätas både som mellanmål och som nyttig efterrätt. Mycket mättande, särskilt om du använder kvargen med högre fetthalt och vispgrädde.
kvargglass
Supergod och enkel kvargglass - perfekt som efterrätt eller mellanmål.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp kvarg, eventuellt vispgrädde och socker eller sötningsmedel i en mixerskål.

    (Vispgrädden ger en rundare smak och mer mättnad. Även kvargen med högre fetthalt ger en rundare smak och mera mättnad. Socker eller sötning kan uteslutas.)

    instruktion steg 1 kvargglass
    Kvarg, grädde, socker.
  2. Tillsätt blåbären som måste vara frysta.

    instruktion steg 2 kvargglass
    Frysta blåbär.
  3. Mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av valfri ingrediens och mixa. Servera och ät direkt!

    instruktion steg 3 kvargglass
    Mixa till glass.

servera Serveringstips:

Ställ gärna in serveringsskålar eller glas i frysen före servering så smälter glassen inte lika fort.

glödlampa Tips:

Alla mått i detta recept är ungefärliga och går bra att ändra efter tycke och smak. Det är enkelt att smaka sig fram till sin egen favorit. Måtten angivna i detta recept är min favorit och jag använder kvargen med ca 10% fetthalt.

LCHF LCHF Tips:

Välj kvargen med ca 10% fetthalt.

Kommentarer till Kvargglass

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Åsa
Detta passar inte alls LCHF ätare! Alldeles för mycket kolhydrater och för lite fett. Kvarg äter man aldrig som den är i LCHF utan då måste man isf tillsätta grädde i kvargen för att få upp fettet. Sen är det alldeles för mycket hallon för att kunna ätas av LCHFare, häften är nog tillräckligt. Blåbär kan man inte äta som LCHFare heller. man håller sig under 5kh/g per vara. Blåbär innehåller 9gkh per 10g medans hallon innehåller 4gkh per 100g. Passar nog för 6p för en LCHF ätare dessutom. Då blir det ca 5g kh per portion, men även det är mycket, framförallt om man äter strikt LCHF som ligger på max 20g kh per dag. MVH Åsa
penna Skrivet av Kim
Åh men så superenkelt! Tack så mycket!
penna Skrivet av Anki
Man blir ju inspirerad. Hacka färsk banan och frysa in för banankvargglass? Ja, det ska provas.
penna Skrivet av Jenny
Ett bra recept! Jag hade även lite limejuice och vaniljpulver i. Smaksatte med hallon. Kör lchf så sötade med lite stevia och sukrin. Gott blev det!
besökare Svar till JohannaJ penna Skrivet av Susanne
Jaha, min brukar aldrig bli rinnig. Tog du mindre mängd frysta bär kanske? Det är ju de som står för fryseffekten. Eller tror du det beror på något annat? Så klart kan man alltid stoppa in glassen i frysen. Man kan också använda sugrör om det mer blir som en smoothie. Tack för bra tips med vaniljsocker och roligt att höra att det blev gott! :)
penna Skrivet av JohannaJ
Jättegott, men min blev rinnig så jag fick frysa den först. Hade i lite vaniljsocker också, mums!

Se även dessa recept

| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | LCHF | Mellanmål |