Denna glassen blir riktigt god och fungerar alldeles utmärkt om du har lchf som kosthållning. Allting i lagom mängs brukar ju vi svenskar säga, och det gäller även glassen vid lchf, naturligtvis fungerar det inte att vräka i sig flera kilon och förvänta sig resultat, men en 100-200g lite då och då förgyller tillvaron och är väl egentligen så vi borde förhålla oss till desserter, lchf eller inte.
Kvargglass




Ingredienser:
- 500 g kvarg
- ev. 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 msk strösocker
- eller 1,25 msk sötströ
- 300 g frysta blåbär (ej tinade)
- eller 300 g frysta hallon

Utrustning:
Gör så här:
-
Mät upp kvarg, eventuellt vispgrädde och socker eller sötningsmedel i en mixerskål.
(Vispgrädden ger en rundare smak och mer mättnad. Även kvargen med högre fetthalt ger en rundare smak och mera mättnad. Socker eller sötning kan uteslutas.)
- 500 g kvarg
- ev. 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 msk strösocker
- eller 1,25 msk sötströ
Kvarg, grädde, socker. -
Tillsätt blåbären som måste vara frysta.
Frysta blåbär. -
Mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av valfri ingrediens och mixa. Servera och ät direkt!
Mixa till glass.
Serveringstips:
Ställ gärna in serveringsskålar eller glas i frysen före servering så smälter glassen inte lika fort.
Tips:
Alla mått i detta recept är ungefärliga och går bra att ändra efter tycke och smak. Det är enkelt att smaka sig fram till sin egen favorit. Måtten angivna i detta recept är min favorit och jag använder kvargen med ca 10% fetthalt.
LCHF Tips:
Välj kvargen med ca 10% fetthalt.
| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | LCHF | Mellanmål |
Denna glassen blir riktigt god och fungerar alldeles utmärkt om du har lchf som kosthållning. Allting i lagom mängs brukar ju vi svenskar säga, och det gäller även glassen vid lchf, naturligtvis fungerar det inte att vräka i sig flera kilon och förvänta sig resultat, men en 100-200g lite då och då förgyller tillvaron och är väl egentligen så vi borde förhålla oss till desserter, lchf eller inte.
Bra recept. Jag testade med lingon och florsocker istället, blev jättegott. Hade även lite vaniljpulver och lite citron i. MUMS!