Kvargglass



Ingredienser:
- 500 g kvarg
- ev. 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 msk strösocker
- eller 1.25 msk sötströ
- 300 g frysta blåbär (ej tinade)
- eller 300 g frysta hallon

Utrustning:
Gör så här:
-
Mät upp kvarg, eventuellt vispgrädde och socker eller sötningsmedel i en mixerskål.
(Vispgrädden ger en rundare smak och mer mättnad. Även kvargen med högre fetthalt ger en rundare smak och mera mättnad. Socker eller sötning kan uteslutas.)
- 500 g kvarg
- ev. 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 msk strösocker
- eller 1.25 msk sötströ
Kvarg, grädde, socker. -
Tillsätt blåbären som måste vara frysta.
Frysta blåbär. -
Mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av valfri ingrediens och mixa. Servera och ät direkt!
Mixa till glass.
Serveringstips:
Ställ gärna in serveringsskålar eller glas i frysen före servering så smälter glassen inte lika fort.
Tips:
Alla mått i detta recept är ungefärliga och går bra att ändra efter tycke och smak. Det är enkelt att smaka sig fram till sin egen favorit. Måtten angivna i detta recept är min favorit och jag använder kvargen med ca 10% fetthalt.
LCHF Tips:
Välj kvargen med ca 10% fetthalt.
| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | LCHF | Mellanmål |

⭐ webmaster