Fruktsallad




Ingredienser:
- 1 st apelsin
- 1 st banan
- 1 st äpple
- ev. ca 0,5 tsk pressad citron
Ev: Serveringsförslag:
- ev. 1-2 dl vispgrädde
- ev. 2 portioner vaniljkesella
- ev. 2 portioner vaniljglass
- ev. 2 portioner glass lchf - grundrecept



Gör så här:
-
Skala och skär apelsin i bitar.
- 1 st apelsin
Apelsin i bitar. -
Skala och skär banan i bitar.
- 1 st banan
Banan i bitar. -
Skala om du vill och skär äpplen i bitar.
- 1 st äpple
Äpplen i bitar. -
Blanda alla fruktbitarna i en skål och servera!
Tips: För att undvika att frukterna mörknar kan man droppa över pressad citronsaft och röra om.
- ev. ca 0,5 tsk pressad citron
Blanda fruktbitarna. -
Servera med en eller flera av tillbehören.
- Ev: Serveringsförslag:
- ev. 1-2 dl vispgrädde
- ev. 2 portioner vaniljkesella
- ev. 2 portioner vaniljglass
- ev. 2 portioner glass lchf - grundrecept
- Ev: Serveringsförslag:
Tips:
Om du gör många portioner eller är långsam med att skära upp frukten eller om fruktsalladen inte ska serveras direkt så kan t.ex. bananer och äpplen få en brun missfärgning. Det är inget farligt men ser lite tråkigt ut och kan motverkas genom att droppa över pressad citronsaft och röra runt.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven fruktsallad i kylskåp, ät helst upp inom 1-2 dygn.
| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | Mellanmål |
Hur man gör en fruktsallad
Fruktsallad är väldigt enkelt och man behöver egentligen inget recep för att göra det. Ta de frukter du vill, skär i bitar och blanda. Det blir extra gott om man blandar lite syrliga och söta frukter.
Material som krävs:
Fruktkniv, tre bananer, två äpplen, två apelsiner, stor skål och en sked.
Gör så här:
Skala de två bananerna.
Ta frukt kniven och skär dem bananerna i små bitar. Sedan lägger man de i skålen.
Ta de två äpplena och skala dem om du vill. Sedan skär man dem i små bitar (Glöm inte att tvätta dem först!). Sedan lägger man de två äpplena i skålen.
Ta de två apelsinerna och skala de. Sedan skär du dem i små bitar och lägger det i skålen.
Efteråt blandar man alla frukt bitarna i skålen med en sked.
Sedan lägger man skålen i kylskåpet och man väntar ca 10-20 minuter. Sedan tar man ut det.
Tips:
Om du är långsam med att skära upp frukten eller om fruktsalladen ska inte serveras direkt så kan t.ex. bananer och äpplen få en brun missfärgning. Det är inte farligt men det ser lite äckligt ut men den kan stoppas genom att droppa över pressad citronsaft och röra runt.