| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | Mellanmål |

Fruktsallad

Fruktsallad är väldigt enkelt och man behöver egentligen inget recept för att göra det. Ta de frukter du vill, skär i bitar och blanda. Extra gott blir det när man blandar lite söta och lite syrliga frukter och några mjuka och några lite hårdare i konsistensen så det blir en bra balans. Servera sedan med t.ex. vispad grädde, keso, glass eller vaniljkesella.
fruktsallad
Fruktsallad, en underskattad mycket god dessert eller mellanmål som är så enkelt att det är lätt att glömma bort att man kan göra.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfria tillbehör till serveringen.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skala och skär apelsin i bitar.

  2. Skala och skär banan i bitar.

  3. Skala om du vill och skär äpplen i bitar.

  4. Blanda alla fruktbitarna i en skål och servera!

    Tips: För att undvika att frukterna mörknar kan man droppa över pressad citronsaft och röra om.

  5. Servera med en eller flera av tillbehören.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 fruktsallad
1. Apelsin i bitar.
instruktion steg 2 fruktsallad
2. Banan i bitar.
instruktion steg 3 fruktsallad
3. Äpplen i bitar.
instruktion steg 4 fruktsallad
4. Blanda fruktbitarna.

glödlampa Tips:

Om du gör många portioner eller är långsam med att skära upp frukten eller om fruktsalladen inte ska serveras direkt så kan t.ex. bananer och äpplen få en brun missfärgning. Det är inget farligt men ser lite tråkigt ut och kan motverkas genom att droppa över pressad citronsaft och röra runt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven fruktsallad i kylskåp, ät helst upp inom 1-2 dygn.