Fruktsallad




Ingredienser:
- 1 st apelsin
- 1 st banan
- 1 st äpple
- ev. ca 0,5 tsk pressad citron
Ev: Serveringsförslag:
- ev. 1-2 dl vispgrädde
- ev. 2 portioner vaniljkesella
- ev. 2 portioner vaniljglass
- ev. 2 portioner glass lchf - grundrecept



Gör så här:
-
Skala och skär apelsin i bitar.
- 1 st apelsin
Apelsin i bitar. -
Skala och skär banan i bitar.
- 1 st banan
Banan i bitar. -
Skala om du vill och skär äpplen i bitar.
- 1 st äpple
Äpplen i bitar. -
Blanda alla fruktbitarna i en skål och servera!
Tips: För att undvika att frukterna mörknar kan man droppa över pressad citronsaft och röra om.
- ev. ca 0,5 tsk pressad citron
Blanda fruktbitarna. -
Servera med en eller flera av tillbehören.
- Ev: Serveringsförslag:
- ev. 1-2 dl vispgrädde
- ev. 2 portioner vaniljkesella
- ev. 2 portioner vaniljglass
- ev. 2 portioner glass lchf - grundrecept
- Ev: Serveringsförslag:
Tips:
Om du gör många portioner eller är långsam med att skära upp frukten eller om fruktsalladen inte ska serveras direkt så kan t.ex. bananer och äpplen få en brun missfärgning. Det är inget farligt men ser lite tråkigt ut och kan motverkas genom att droppa över pressad citronsaft och röra runt.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven fruktsallad i kylskåp, ät helst upp inom 1-2 dygn.
| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | Mellanmål |