Stekta bananer i kolasås är ett gott, snabbt och mycket enkelt recept på efterrätt. Det går också bra att äta som mellanmål om man vill lyxa till det lite!
Mycket gott och enkelt recept som dessutom är relativt hälsosamt. På bilden ses stekta bananer i kolasås serverad med en klick yoghurt.
När smöret bubblat klart, lägg på bananskivorna och häll över sirapen och farinsocker. Låt steka ett par minuter, så det doftar banan, men inte längre tid än så för då kan bananen bli mosig.
Näringsvärde per portion (230 g): 337 kcal, 49 g kolhydrater, 14 g fett, 3 g protein
Serveringstips
Man kan även servera med vispad grädde och toppa med mer hackade nötter eller liknande. Även müsli kan vara gott till. Det viktiga är att man får något knaprigt och gott till den mjuka bananen. Servera direkt så att bananen är varm och yoghurten kall.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Susanne OK
Mina hasselnötter var lite för gamla och smakade inte gott, ;-)
så jag testade med salta jordnötter i stället.
Det blev jättegott. // Susanne
️ Skrivet av Louise
Jag testade mig på det här eftersom vi hade bananer och valnötter i överskott. Vet inte om jag gjorde något fel men det föll varken mig eller maken i smaken.
webmaster
Svar till
Malin
️ Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
️ Skrivet av Malin
Supergott och sååå enkelt!
Tack för en fantastisk sida!
webmaster
Svar till
Ekestens Naturprodukter
️ Skrivet av Susanne
Tack! :) Gör gärna det och skriv igen och berätta hur det blev!