| Efterrätter | Glutenfritt | Snabbt & Lätt |

Stekta kolabananer

Stekta bananer i kolasås är ett gott, snabbt och mycket enkelt recept på efterrätt. Det går också bra att äta som mellanmål om man vill lyxa till det lite!
bananer i kolasås
Mycket gott och enkelt recept som dessutom är relativt hälsosamt. På bilden ses stekta bananer i kolasås serverad med en klick yoghurt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Skiva bananerna.

  2. När smöret bubblat klart, lägg på bananskivorna och häll över sirapen och farinsocker. Låt steka ett par minuter, så det doftar banan, men inte längre tid än så för då kan bananen bli mosig.

  3. Fördela bananerna och kolasåsen i portionsglas. Försök att få med all sås ur stekpannan.

  4. Strö över hackade nötter eller något av alternativen och toppa sedan med yoghurt.

    Servera direkt!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 stekta kolabananer
1.1.
instruktion steg 1.2 stekta kolabananer
1.2.
instruktion steg 2.1 stekta kolabananer
2.1.
instruktion steg 2.2 stekta kolabananer
2.2.
instruktion steg 3 stekta kolabananer
3.
instruktion steg 4.1 stekta kolabananer
4.1.
instruktion steg 4.2 stekta kolabananer
4.2.

servera Serveringstips:

Man kan även servera med vispad grädde och toppa med mer hackade nötter eller liknande. Även müsli kan vara gott till. Det viktiga är att man får något knaprigt och gott till den mjuka bananen. Servera direkt så att bananen är varm och yoghurten kall.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Malin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack, roligt att höra! :)
   kommentar  Skrivet av  Malin  
Supergott och sååå enkelt!
Tack för en fantastisk sida!
 svar  Svar till  Ekestens Naturprodukter    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack! :) Gör gärna det och skriv igen och berätta hur det blev!
   kommentar  Skrivet av  Ekestens Naturprodukter  
Gud så gott det ser ut! Vi är biodlare och har därför riktigt mycket med honung. Jag ska testa att byta ut sirapen mot en tredje dels honung. Undrar hur det smakar. Tack för alla dina härliga recept.
 svar  Svar till  Kostvetaren    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det stämmer och det är borttaget.

Skriv och läs alla 22 kommentarer