Stekta kolabananer

Stekta bananer i kolasås är ett gott, snabbt och mycket enkelt recept på efterrätt. Det går också bra att äta som mellanmål om man vill lyxa till det lite!
bananer i kolasås
Mycket gott och enkelt recept som dessutom är relativt hälsosamt. På bilden ses stekta bananer i kolasås serverad med en klick yoghurt.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Skiva bananerna.

    instruktion steg 1.1 stekta kolabananer
    instruktion steg 1.2 stekta kolabananer
  2. När smöret bubblat klart, lägg på bananskivorna och häll över sirapen och farinsocker. Låt steka ett par minuter, så det doftar banan, men inte längre tid än så för då kan bananen bli mosig.

    instruktion steg 2.1 stekta kolabananer
    instruktion steg 2.2 stekta kolabananer
  3. Fördela bananerna och kolasåsen i portionsglas. Försök att få med all sås ur stekpannan.

    instruktion steg 3 stekta kolabananer
  4. Strö över hackade nötter eller något av alternativen och toppa sedan med yoghurt.

    Servera direkt!

    instruktion steg 4.1 stekta kolabananer
    instruktion steg 4.2 stekta kolabananer

servera Serveringstips:

Man kan även servera med vispad grädde och toppa med mer hackade nötter eller liknande. Även müsli kan vara gott till. Det viktiga är att man får något knaprigt och gott till den mjuka bananen. Servera direkt så att bananen är varm och yoghurten kall.

Kommentarer till Stekta kolabananer

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
penna Skrivet av Malin
Supergott och sååå enkelt!
Tack för en fantastisk sida!
besökare Svar till Ekestens Naturprodukter penna Skrivet av Susanne
Tack! :) Gör gärna det och skriv igen och berätta hur det blev!
penna Skrivet av Ekestens Naturprodukter
Gud så gott det ser ut! Vi är biodlare och har därför riktigt mycket med honung. Jag ska testa att byta ut sirapen mot en tredje dels honung. Undrar hur det smakar. Tack för alla dina härliga recept.
besökare Svar till Kostvetaren penna Skrivet av Susanne
Ja det stämmer och det är borttaget.
penna Skrivet av Kostvetaren
Jag är inte säker på hur du kom fram till att den här har lågt GI? eftersom flera av ingredienserna, banan, sirap och socker innehåller fruktos eller bara rent socker vilke i princip har den snabbaste upptagningsförmågan i kroppen.
annars var det en god dessert utan att vara hälsosam..
penna Skrivet av Helena
Gillar vanligtvis inte varm/tillagad banan men detta är otroligt gott!

Ett tips bara: se till att bananerna du använder inte är övermogna! Som nämndes i en annan kommentar blir smaken bättre om de är lite lite gröna "i kanten". Dessutom steks de snyggare och håller ihop bättre.

P.s: antar att turkisk eller grekisk yoghurt avses för att få så fasta klickar?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Banarne: Du har rätt, jag har nu ändrat receptet! Jag håller på att plocka bort margarin från alla recept. I alla nya recept jag gör så håller jag mig till riktiga grejer; vispgrädde och smör. Aldrig mera margarin.
penna Skrivet av Banarne
"Flytande margarin innehåller låg andel mättat fett och är därför hälsosamt till skillnad från margarin i fast form eller smör" detta är dock en helt felaktig myt. kahlin.net/noir/margarinutmaningen/varfor.php
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nina: Ja du kan ta rapsolja som har en neutral smak. Om du tar olivolja är risken att du får en besk bismak, lite beroende på sort av olivolja så ta rapsolja.

Läs alla 22 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | Snabbt & Lätt |