| Efterrätter | Glutenfritt | Snabbt & Lätt |

Stekta kolabananer

Stekta bananer i kolasås är ett gott, snabbt och mycket enkelt recept på efterrätt. Det går också bra att äta som mellanmål om man vill lyxa till det lite!
bananer i kolasås
Mycket gott och enkelt recept som dessutom är relativt hälsosamt. På bilden ses stekta bananer i kolasås serverad med en klick yoghurt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Skiva bananerna.

  2. När smöret bubblat klart, lägg på bananskivorna och häll över sirapen och farinsocker. Låt steka ett par minuter, så det doftar banan, men inte längre tid än så för då kan bananen bli mosig.

  3. Fördela bananerna och kolasåsen i portionsglas. Försök att få med all sås ur stekpannan.

  4. Strö över hackade nötter eller något av alternativen och toppa sedan med yoghurt.

    Servera direkt!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 stekta kolabananer
1.1.
instruktion steg 1.2 stekta kolabananer
1.2.
instruktion steg 2.1 stekta kolabananer
2.1.
instruktion steg 2.2 stekta kolabananer
2.2.
instruktion steg 3 stekta kolabananer
3.
instruktion steg 4.1 stekta kolabananer
4.1.
instruktion steg 4.2 stekta kolabananer
4.2.

servera Serveringstips:

Man kan även servera med vispad grädde och toppa med mer hackade nötter eller liknande. Även müsli kan vara gott till. Det viktiga är att man får något knaprigt och gott till den mjuka bananen. Servera direkt så att bananen är varm och yoghurten kall.