Rabarber och jordgubbspaj

Snabbt och enkelt recept på en smulpaj med rabarber och jordgubbar som passar väldigt bra ihop. Den mycket goda rabarber- och jordgubbspajen går fort att göra tack vare smuldegen.
smulpaj med jordgubbar och rabarber
Enkelt recept på rabarber- och jordgubbspaj - en smulpaj med jordgubbar och rabarber.
Timglas Tid: 45 minuter varav 25 min i ugnen
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion : 426 kcal

Ingredienser:

Smuldeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp smöret och låt stå framme i rumstemperatur.

    Gör gärna fyllningen under tiden.

    smör
    Smör.
  2. Tillsätt vetemjöl, havregryn och strösocker.

    Arbeta ihop till en smulig deg för hand eller använd elvisp med vispar.

    ingredienser till smuldegen
    Ingredienser till smuldegen.
    färdig smuldeg
    Färdig smuldeg.
  3. Skölj, skala och skär rabarber i ca 1 cm tjocka bitar.

    Lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

    rabarberskivor i pajform
    Rabarberskivor i pajform.
  4. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Fördela dem ovanpå rabarbern.

    jordgubbar i skivor
    Jordgubbar i skivor.
    rabarber och jordgubbar
    Rabarber och jordgubbar.
  5. Strö på strösocker och sikta över potatismjölet.

    (Använd gärna sil när du siktar. Att man siktar är för att undvika klumpar.)

    socker och potatismjöl
    Socker och potatismjöl.
  6. Fördela smuldegen över fyllningen.

    ogräddad paj
    Ogräddad paj.
  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.

    färdiggräddad rabarberpaj
    Färdiggräddad rabarberpaj.
  8. Låt svalna och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

    paj serverad
    Paj serverad.

byt ut Variationstips:

Byt havregryn helt eller delvis mot kokosflingor. Använd råsocker istället för vanligt socker. Strö över ½ tsk malen ingefära över fyllningen.

Kommentarer till Rabarber och jordgubbspaj

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Anna-Stina
Den var jättegod, jag serverade med vaniljglass efter ditt recept! Mums.
penna Skrivet av Annelie
Mycket god paj!! snabbt o lätt gick det oxå ,precis som man vill ha det.
penna Skrivet av Tina
Forsta gangen jag har provat att gora rabarber och jordgubbspaj. Den blev jatte god. Tack for ett gatt recept
penna Skrivet av anonymus
LÅNGA!! Buahahahahaha!
Ska göra pajen på stuberten!!
Recepten verkar bra!
penna Skrivet av Gerd Skogberg
Underbart good!!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av 2 tjejer på 11år
den blev jettte gooooood!!!!!!! gör gärna den igen!
penna Skrivet av ros
hej jag undrar varför mina rabarber blev så långa tros att jag hade i dom i 20 min

hård menar jag mina rabarber blev inte så mycka ska det vara så??
penna Skrivet av Susanne
Svar till Frysa: Jag tror den går att frysa men jag vågar inte lova för jag har inte provat. Skriv gärna om du provar hur det blev!
penna Skrivet av Frysa
Kan man frysa in pajen när den är klar?
penna Skrivet av Elle
Detta recept var gudomligt! Jag använde inte ens en halv dl socker över jordgubbarna och rqabarberna, utan kanske en matsked max, bara sockrade lite över, det var ändå inte alls surt utan sött och gott, jättebra brytning med alla smaker, man kanske skulle kunna ha lite salt i smuldegen för ytterligare brytning? Men jordgubbarna gjorde susen! GRYMT RECEPT

Läs alla 27 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |