Rabarber och jordgubbspaj




Ingredienser:
Smuldeg:
- 150 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 0,75 dl strösocker
Fyllning:
- 3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
- 0,5 liter (250 g) jordgubbar
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk potatismjöl

Utrustning:
- 1 st pajform ca 25 cm i diameter
Gör så här:
-
Mät upp smöret och låt stå framme i rumstemperatur.
Gör gärna fyllningen under tiden.
- 150 g smör
Smör. -
Tillsätt vetemjöl, havregryn och strösocker.
Arbeta ihop till en smulig deg för hand eller använd elvisp med vispar.
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 0,75 dl strösocker
Ingredienser till smuldegen. Färdig smuldeg. -
Skölj, skala och skär rabarber i ca 1 cm tjocka bitar.
Lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.
- 3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
Rabarberskivor i pajform. -
Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Fördela dem ovanpå rabarbern.
- 0,5 liter (250 g) jordgubbar
Jordgubbar i skivor. Rabarber och jordgubbar. -
Strö på strösocker och sikta över potatismjölet.
(Använd gärna sil när du siktar. Att man siktar är för att undvika klumpar.)
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk potatismjöl
Socker och potatismjöl. -
Fördela smuldegen över fyllningen.
Ogräddad paj. -
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.
Färdiggräddad rabarberpaj. -
Låt svalna och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Paj serverad.
Variationstips:
Byt havregryn helt eller delvis mot kokosflingor. Använd råsocker istället för vanligt socker. Strö över ½ tsk malen ingefära över fyllningen.
| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |

⭐ webmaster
tack för receptet!