| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |

Rabarber och jordgubbspaj

Snabbt och enkelt recept på en smulpaj med rabarber och jordgubbar som passar väldigt bra ihop. Den mycket goda rabarber- och jordgubbspajen går fort att göra tack vare smuldegen.
smulpaj med jordgubbar och rabarber
Enkelt recept på rabarber- och jordgubbspaj - en smulpaj med jordgubbar och rabarber.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter varav 25 min i ugnen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp smöret och låt stå framme i rumstemperatur. Gör gärna fyllningen under tiden.

  2. Tillsätt vetemjöl, havregryn och strösocker. Arbeta ihop till en smulig deg för hand eller använd elvisp med vispar.

  3. Skölj, skala och skär rabarber i ca 1 cm tjocka bitar. Lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

  4. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Fördela dem ovanpå rabarbern.

  5. Strö på strösocker och sikta över potatismjölet.

    (Använd gärna sil när du siktar. Att man siktar är för att undvika klumpar.)

  6. Fördela smuldegen över fyllningen.

  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter.

  8. Låt svalna och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 rabarber och jordgubbspaj
1. Smör.
instruktion steg 2.1 rabarber och jordgubbspaj
2.1. Ingredienser till smuldegen.
instruktion steg 2.2 rabarber och jordgubbspaj
2.2. Arbeta ihop.
instruktion steg 2.3 rabarber och jordgubbspaj
2.3. Färdig smuldeg.
instruktion steg 3.1 rabarber och jordgubbspaj
3.1. Skalad rabarber.
instruktion steg 3.2 rabarber och jordgubbspaj
3.2. Rabarber i bitar.
instruktion steg 3.3 rabarber och jordgubbspaj
3.3. Rabarberskivor i pajform.
instruktion steg 4.1 rabarber och jordgubbspaj
4.1. Snoppade jordgubbar.
instruktion steg 4.2 rabarber och jordgubbspaj
4.2. Jordgubbar i skivor.
instruktion steg 4.3 rabarber och jordgubbspaj
4.3. Rabarber och jordgubbar.
instruktion steg 5 rabarber och jordgubbspaj
5. Socker och potatismjöl.
instruktion steg 6 rabarber och jordgubbspaj
6. Fördela smuldegen ovanpå.
instruktion steg 7 rabarber och jordgubbspaj
7. Grädda i ugn.
instruktion steg 8 rabarber och jordgubbspaj
8. Färdig paj.

byt ut Variationstips:

Byt havregryn helt eller delvis mot kokosflingor. Använd råsocker istället för vanligt socker. Strö över ½ tsk malen ingefära över fyllningen.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Anna-Stina  
Den var jättegod, jag serverade med vaniljglass efter ditt recept! Mums.
   kommentar  Skrivet av  Annelie  
Mycket god paj!! snabbt o lätt gick det oxå ,precis som man vill ha det.
   kommentar  Skrivet av  Tina  
Forsta gangen jag har provat att gora rabarber och jordgubbspaj. Den blev jatte god. Tack for ett gatt recept
   kommentar  Skrivet av  anonymus  
LÅNGA!! Buahahahahaha!
Ska göra pajen på stuberten!!
Recepten verkar bra!
   kommentar  Skrivet av  Gerd Skogberg  
Underbart good!!!!!!!!!!!!!
   kommentar  Skrivet av  2 tjejer på 11år  
den blev jettte gooooood!!!!!!! gör gärna den igen!
   kommentar  Skrivet av  ros  
hej jag undrar varför mina rabarber blev så långa tros att jag hade i dom i 20 min

hård menar jag mina rabarber blev inte så mycka ska det vara så??
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Svar till Frysa: Jag tror den går att frysa men jag vågar inte lova för jag har inte provat. Skriv gärna om du provar hur det blev!
   kommentar  Skrivet av  Frysa  
Kan man frysa in pajen när den är klar?
   kommentar  Skrivet av  Elle  
Detta recept var gudomligt! Jag använde inte ens en halv dl socker över jordgubbarna och rqabarberna, utan kanske en matsked max, bara sockrade lite över, det var ändå inte alls surt utan sött och gott, jättebra brytning med alla smaker, man kanske skulle kunna ha lite salt i smuldegen för ytterligare brytning? Men jordgubbarna gjorde susen! GRYMT RECEPT

Skriv och läs alla 27 kommentarer