webmaster
Rabarberkolapaj
Knaprigt och gott pajskal fyllt med härlig kolakräm (dulce de leche), rabarberkompott och vispad grädde. Supergott och väldigt enkelt och snabbgjort recept.
Tid: ca 60 min varav 25 minuters jobb
Mängd: 6-8 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
- 125 g smör
- 0,5 dl farinsocker
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
Fyllning:
- 400 g rabarber
- ca 1 msk vatten
- ca 0,5 dl strösocker
- 400 g (1 burk) karamelliserad mjölk
- 3 dl vispgrädde
- ca 1 tsk malen kanel
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (190 g): 538 kcal, 57 g kolhydrater, 32 g fett, 7 g protein
Hållbarhet och förvaring
Bör serveras nygjord men håller sig flera dagar i kylskåp, men framförallt grädden ser tråkigare ut för varje dag som går.
webmaster
Svar till
Eva
️ Skrivet av
Kolakrämen är karamelliserad mjölk och den köper man färdig i en konservburk. Klicka på ingrediensen i receptet för mer information. Rabarberkompotten gör du enligt receptet.
️ Skrivet av
hej, förstår inte hur kolakrämen görs i ovan recept, den karamelliserade vätskan -är det den enbart som är kolakrämen?
Vänligen Eva Jilderbo
Vänligen Eva Jilderbo