webmaster
| Huvudrätter
| Lunch
|
Citronkyckling
Citronkyckling är en god och enkel kycklingrätt där kycklingfilé smaksätts med citron, vitlök och persilja i en god sås.
Tid: 30 minuter
4-6 portioner
Ingredienser:
- 1 kg kycklingfilé
- smör att steka i
- 1 tsk salt
- 1-3 krm grovmalen svartpeppar
- 2 klyftor vitlök
- 1 st citron (ekologisk)
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 msk kycklingfond
- 1 msk honung
- 1 tsk rosmarin
- 0,5 dl hackad persilja (färsk eller fryst)
Glutenfritt
Gör så här:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera gärna med kokt potatis eller ris, citronklyftor och grönsaker.
LCHF Tips
Servera med endast grönsaker. Uteslut honungen, ta ev. lite mindre citronsaft om det blir för syrligt.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven citronkyckling i kylskåpet där den håller sig minst 5 dygn.
webmaster
Svar till
Viola
️ Skrivet av
Tack så mycket, det är nu tillagt i texten!
️ Skrivet av
Du har glömt att skriva dit när vitlöken ska in i grytan. Det är tur att jag såg på bilden, för det höll jag på att missa totalt
webmaster
Svar till
Eva
️ Skrivet av
Ja man kan värma maten dagen efter eller senare. Man kan även äta den kall om man tycker det är gott.
️ Skrivet av
Kan man värma maten dagen efter,eller kan man äta den kall ?
️ Skrivet av
Vitlöken skall väl också hänga med i koket för det känns kanske lite onödigt att hacka vitlöken men låta den ligga kvar på skärbrädan.