Citronkyckling




Ingredienser:
- 1 kg kycklingfilé
- smör att steka i
- 1 tsk salt
- 1-3 krm grovmalen svartpeppar
- 2 klyftor vitlök
- 1 st citron (ekologisk)
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 msk kycklingfond
- 1 msk honung
- 1 tsk rosmarin
- 0,5 dl hackad persilja (färsk eller fryst)

Gör så här:
-
Skär kycklingfiléerna i ganska stora bitar som är ungefär lika stora, om man delar en kycklingfilé i 3 bitar blir det lagom.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek kycklingbitarna på ganska hög värme så de får färg (de ska inte bli genomstekta för det blir de sen), salta och peppra, vänd och stek andra sidan så den också får färg.
Lägg över kycklingbitarna i en gryta.
- 1 kg kycklingfilé
- smör att steka i
- 1 tsk salt
- 1-3 krm grovmalen svartpeppar
Kycklingbitar steks så de får färg. Stekta kycklingbitar i gryta. -
Hacka vitlöken.
Riv av det yttersta (det gula, ej vita) av skalet på citronen och spara till senare. Pressa sedan ur saften.
Hackad vitlök och rivet citronskal. Pressad citronsaft. -
Häll grädde, kycklingfond, honung, rosmarin och den pressade citronsaften över kycklingen.
Låt koka upp, sänk värmen och låt koka på svag värme under lock i ca 5 minuter.
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 msk kycklingfond
- 1 msk honung
- 1 tsk rosmarin
Kyckling i sås och vitlök. Kycklingen färdigkokt. -
Tillsätt rivet citronskal och persilja. Blanda. Smaka av med salt.
Servera gärna med citronskivor, kokt potatis och grönsaker.
- 0,5 dl hackad persilja (färsk eller fryst)
Rivet citronskal och persilja tillsatt. Citronkycklingen klar.
Serveringstips:
Servera gärna med kokt potatis eller ris, citronklyftor och grönsaker.
LCHF Tips:
Servera med endast grönsaker. Uteslut honungen, ta ev. lite mindre citronsaft om det blir för syrligt.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven citronkyckling i kylskåpet där den håller sig minst 5 dygn.
| Huvudrätter | Lunch |