
⭐ webmaster
Skär kycklingfiléerna i ganska stora bitar som är ungefär lika stora, om man delar en kycklingfilé i 3 bitar blir det lagom.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek kycklingbitarna på ganska hög värme så de får färg (de ska inte bli genomstekta för det blir de sen), salta och peppra, vänd och stek andra sidan så den också får färg.
Lägg över kycklingbitarna i en gryta.
Hacka vitlöken.
Riv av det yttersta (det gula, ej vita) av skalet på citronen och spara till senare. Pressa sedan ur saften.
Häll grädde, kycklingfond, honung, rosmarin, den hackade vitlöken och den pressade citronsaften över kycklingen.
Låt koka upp, sänk värmen och låt koka på svag värme under lock i ca 5 minuter.
Tillsätt rivet citronskal och persilja. Blanda. Smaka av med salt.
Servera gärna med citronskivor, kokt potatis och grönsaker.
Serveringstips:
Servera gärna med kokt potatis eller ris, citronklyftor och grönsaker.
LCHF Tips:
Servera med endast grönsaker. Uteslut honungen, ta ev. lite mindre citronsaft om det blir för syrligt.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven citronkyckling i kylskåpet där den håller sig minst 5 dygn.
| Huvudrätter | Lunch |