Rosmarin

rosmarin
Torkad rosmarin i kryddburk. Färsk rosmarin i kruka finns också att köpa.

Rosmarin är en örtkrydda som går att odla i kruka i hela Sverige men bör tas in över vintern.

Den går att använda både färsk och torkad och passar bra till bl.a vilt, lamm- fläsk- och färsrätter, marinader och soppor.

Rosmarin innehåller bl.a. A-vitamin, B6-vitamin, kalcium, järn, antioxiderande fenolföreningar (hindrar härskning).

Kryddan anses också förbättra minnet, vara svagt smärtlindrande samt stimulera matsmältningen.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rosmarin.

Energi: 496 kcal
Kolhydrater: 64 g
Protein: 5 g
Fett: 15 g
Fibrer: 43 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Rosemary

Hitta Finns i affären:

Färsk i kruka på grönsaksavdelningen och torkad på kryddavdelningen.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Färsk håller sig längre om du vattnar den och förvarar på en ljus plats i rummet. Torkad håller sig i flera år, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

En kruka rosmarin brukar kosta ca 15 kr, en kryddburk (som på bilden) ca 15 kr.

Byt ut Ersätt med:

Rosmarin kan ersättas med timjan eller salvia.

Vad väger rosmarin?

Måttomvandla rosmarin mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Från till Visa även utländska enheter

Måttomvandla fler ingredienser.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Färska kryddörter |


citronkyckling

Citronkyckling

Mycket god citronkyckling, kycklingfilé med smak av citron. Enkelt och gott. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter
helstekt kalkon i halvor

Helstekt kalkon i halvor

Recept på helstekt kalkon i halvor. Enkelt och gott. Köttet går bra att frysa in. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav 1,5 timmar i ugnen
Kyckling i julmustsås

Kyckling i mustsås

Enkelt recept med julmust och kyckling. Tid: 25 minuter. 4 portioner. Bryn kyckling. Blanda crème fraiche, julmust, ingefära, rosmarin. Låt koka 10 min. Servera.

klocka Tid: 25 minuter
Lammstek

Lammstek

Recept på saftig och god lammstek kryddad med rosmarin och vitlök samt en god sås av stekskyn.

klocka Tid: 2 timmar
rosmarinmarinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé med rosmarin

Recept på marinerad fläskfilé med rosmarin. Köttet får god smak och blir saftigt. Går bra att förbereda.

klocka Tid: 20 minuters jobb + 8 timmar marinering och 1 timme i ugnen
potatis- och jordärtskocksgratäng

Potatis- och jordärtskocksgratäng

Recept på fantastiskt god potatis och jordärtskocksgratäng! En riktigt lyxig gratäng som passar att servera till t.ex. en god köttbit.

klocka Tid: 1 timme och 20 minuter varav 40 minuters jobb
goda revbensspjäll

Revbensspjäll

Enkelt recept på goda tjocka revbensspjäll, perfekta att servera på julbordet eller smörgåsbordet!

klocka Tid: 1 h 40 min varav endast 10 min jobb.
skinkstek

Skinkstek

Gör en god skinkstek i ugnen med passande sås till som man gör enkelt av stekspadet. Köttet blir mycket mört och saftigt. Enkel maträtt att laga till många.

klocka Tid: 2 timmar