| Färska kryddörter |

Rosmarin

rosmarin
Torkad rosmarin i kryddburk. Färsk rosmarin i kruka finns också att köpa.

pil Recept med Rosmarin

Rosmarin är en örtkrydda som går att odla i kruka i hela Sverige men bör tas in över vintern.

Rosmarin går att använda både färsk och torkad.

Rosmarin passar bra till bl.a vilt, lamm- fläsk- och färsrätter, marinader och soppor.

Rosmarin innehåller bl.a. A-vitamin, B6-vitamin, kalcium, järn, antioxiderande fenolföreningar (hindrar härskning).

Rosmarin anses också förbättra minnet, vara svagt smärtlindrande samt stimulera matsmältningen.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Rosemary

Hitta Finns i affären:

Färsk i kruka på grönsaksavdelningen och torkad på kryddavdelningen.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Färsk håller sig längre om du vattnar den och förvarar på en ljus plats i rummet. Torkad håller sig i flera år, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

En kruka rosmarin brukar kosta ca 15 kr, en kryddburk (som på bilden) ca 15 kr.

Byt ut Ersätt med:

Rosmarin kan ersättas med timjan eller salvia.