
✏️ Skrivet av
Väldigt gott! Jag hade två kalkonlår och fick fram det här receptet då jag sökte på kalkon. Marinaden blev supergod med timjan. Den kommer jag köra nästa gång jag gör kyckling i ugn.
Tina och skölj kalkonen. Dela den i halvor.
Mät upp oljan och kryddorna i en liten skål. Blanda.
Lägg kalkonhalvorna först med utsidan upp och pensla på kryddblandningen.
Vänd sedan kalkonhalvorna så att insidan ligger uppåt och pensla med kryddblandningen.
(Vi vill steka kalkonen med insidan upp först.)
Stick gärna in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen om du har en sådan.
Stek i mitten av ugnen i 175°C i 45 minuter.
Vänd på kalkonhalvorna och pensla på resten av kryddblandningen.
Stek i ugnen ytterligare 45 minuter. Om du har en stektermometer så kan du istället steka tills den visar 70°C.
Kalkonen är klar när köttsaften är genomskinlig.