Ugnsstekt kalkonfilé




Ingredienser:
- 2 st à ca 300-500 g kalkonfilé
- salt
- svartpeppar eller andra kryddor


Utrustning:
- 1 st ugnsform
- 1 st köttermometer
Gör så här:
-
Salta och krydda i botten av en ugnsform. Lägg i kalkonfiléerna.
Salta och krydda ovanpå. Stick in en köttermometer i mitten av den tjockaste filén.
- 2 st à ca 300-500 g kalkonfilé
- salt
- svartpeppar eller andra kryddor
Kalkonfilé. -
Ställ in i mitten av ugnen i 100-125°C och det är färdigt när köttermometern visar 75°C. Det tar ungefär en timme till en och en halv timme.
(Man kan även välja en högre ugnstemperatur som 175°C, då blir det klart på 30 minuter men köttet blir saftigare om man kör på lägre ugnstemperatur.)
Stek i ugnen. -
Låt filéerna stå minst en kvart och svalna (gärna längre tid). Skär sedan upp och servera!
Låt svalna. Skär i skivor.
Serveringstips:
Servera gärna med någon form av potatis, kokt ris eller bulgur och en god sås. Både kalla och varma såser är gott till.
GI Tips:
Kalkonfilé har lågt GI. Välj även tillbehör med lågt GI t.ex. kokt fullkornsbulgur, grönsaker och en sås.
LCHF Tips:
Kalkonfilé är perfekt LCHF-mat. Tänk på att välja tillbehör med lite kolhydrater.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 1 vecka. Går även att frysa.
| Fågel | GI Recept | Huvudrätter | LCHF |