Ugnsstekt kalkonfilé

Ugnsstekt kalkonfilé är superenkelt att göra och köttet blir saftigt och gott och passar till det mesta. Servera med grönsaker, en god sås och t.ex. kokt ris. Använd en stektermometer för perfekt tillagning.
ugnsstekt kalkonfilé
Tid: 60-90 minuter varav 5 minuters jobb
8 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 100-125 °C i mitten av ugnen med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Salta och krydda i botten av en ugnsform. Lägg i kalkonfiléerna.

    Salta och krydda ovanpå. Stick in en köttermometer i mitten av den tjockaste filén.

    instruktion steg 1 ugnsstekt kalkonfilé
    Kalkonfilé.
  2. Ställ in i mitten av ugnen i 100-125°C och det är färdigt när köttermometern visar 75°C. Det tar ungefär en timme till en och en halv timme.

    (Man kan även välja en högre ugnstemperatur som 175°C, då blir det klart på 30 minuter men köttet blir saftigare om man kör på lägre ugnstemperatur.)

    instruktion steg 2 ugnsstekt kalkonfilé
    Stek i ugnen.
  3. Låt filéerna stå minst en kvart och svalna (gärna längre tid). Skär sedan upp och servera!

    instruktion steg 3.1 ugnsstekt kalkonfilé
    Låt svalna.
    instruktion steg 3.2 ugnsstekt kalkonfilé
    Skär i skivor.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med någon form av potatis, kokt ris eller bulgur och en god sås. Både kalla och varma såser är gott till.

GI Tips

Kalkonfilé har lågt GI. Välj även tillbehör med lågt GI t.ex. kokt fullkornsbulgur, grönsaker och en sås.

LCHF Tips

Kalkonfilé är perfekt LCHF-mat. Tänk på att välja tillbehör med lite kolhydrater.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 1 vecka. Går även att frysa.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Josefina
Hej
Jag letade efter receptet med mager protein för bl.a.till de som lider av gallsten.
Din recept "Ungstekt kalkonfile" blev jättegott och inte alls torr. Serverade med kallcitronsås. Tack.
Skrivet av StekytaN
Lite stekyta hade nog gjort smaken lite finare!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest