️ Skrivet av
Tack för fina recept ! Jag gör ofta halva auberginer i ugnen som jag penslar med olivolja och salto peppar. serverar alltid tillsammans "Thehina" som är en sesampasta från MÖ!
Sätt ugnen på 200°C.
Skär aubergine i tunna skivor. Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg. Lägg över skivorna efter hand i ugnsformen och salta och peppra.
Under tiden du steker aubergineskivorna, skär zucchini och tomater i tunna skivor. Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna. Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat.
Salta och peppra.
Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda.
Strö över ost- och persiljeblandningen. Droppa över lite olivolja efter behag.
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.