
Auberginegratäng
💬 10 kommentarer



Ingredienser:
- 1 st (ca 400 g) aubergine
- 0,5 dl olivolja
- 1 st (ca 400 g) zucchini
- 4 st tomater
- salt
- malen svartpeppar
- 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak)
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl finhackad persilja



Utrustning:
- 1 st ugnsform ca 25x35 cm
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200°C.
Skär aubergine i tunna skivor. Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg. Lägg över skivorna efter hand i ugnsformen och salta och peppra.
Stek aubergine i skivor. Stekta aubergineskivorna i ugnsformen. -
Under tiden du steker aubergineskivorna, skär zucchini och tomater i tunna skivor. Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna. Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat.
Salta och peppra.
- 1 st (ca 400 g) zucchini
- 4 st tomater
- salt
- malen svartpeppar
Tomat och zucchini i skivor. -
Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda.
Riven ost och pressad vitlök. Ost, vitlök och persilja. Blandat. -
Strö över ost- och persiljeblandningen. Droppa över lite olivolja efter behag.
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.
Redo för ugnen. Färdiggräddad gratäng.
Serveringstips:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
| Buffé | GI | Huvudrätter | LCHF | Vegetariskt |


⭐ webmaster


⭐ webmaster
