
Kalkonfilé

Recept med Kalkonfilé
Näringsvärden
Kalkonfilé är magert och saftigt kött som passar bra till det mesta.
Kalkonfilé kan grillas eller stekas hel.
Smaken och köttets utseende och konsistens påminner om kyckling, men är lite grövre. Det är ungefär som ett mellanting mellan kycklingfilé och fläskfilé.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för kalkonfilé:
- Medium: 65°C
- Genomstekt: 70-75°C
Tillagningstips
Salta och peppra kalkonfilén runt om.
Tillaga kalkonfilé i mitten av ugnen i ugnstemperaturen 100-125°C till vald innertemperatur så blir köttet saftigt och fint.
Låt köttet vila minst 20 minuter innan du skär upp det och servera ljummet.
Generellt gäller:
- Lägre ugnsvärme (och därmed längre tid i ugnen för att uppnå rätt innertemperatur) ger saftigare kött.
- Högre ugnsvärme (och därmed kortare tid i ugnen för att uppnå rätt innertemperatur) ger torrare kött.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
kan innehålla tillsatser
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kalkonfilé.
Energi: | 115 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 22 g |
Fett: | 3 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Köptips:
Ersätt med:


Tar tacksamt emot bästa tipsen.


⭐ webmaster

| Fågel - kyckling, kalkon, anka |
Läs gärna:
- Stek- och grillguide - Rätt innertemperatur för kött.

Ugnsstekt kalkonfilé
Recept på ugnsstekt kalkonfilé. Endast 5 minuters jobb. Sköter sig själv i ugnen. Blir saftig och god med låg ugnstemperatur. Använd stektermometer.
