
⭐ webmaster
Utrustning:
Välj ett kryddalternativ och krydda revbensspjällen och gnid in på båda sidor.
Lägg spjällen med bensidan upp på ett galler i en långpanna och sätt in i mitten av ugnen i 175°C i 45 minuter.
Vänd köttet. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i tjockaste delen av köttet. När den visar 70°C eller när benen kan lossas från köttet är det klart. Det tar ungefär 45 minuter. (Den totala stektiden blir alltså ungefär 1,5 timmar.)
Låt svalna lite. Vänd på köttbitarna och skär i bitar efter benen.
Revbensspjällen kan ätas varma eller kalla på smörgåsbordet eller varma med sås och t.ex. kokt potatis.
(Vill man göra sås så kan man späda i långpannan med ca 2 dl vatten. Smaka av skyn och använd som den är till sås eller red den med vetemjöl till en tjockare sås.)
Tips:
Vill du göra tunna revbensspjäll, så är det ett annat recept.