Revbensspjäll

Recept på goda ugnsstekta tjocka revbensspjäll som sköter sig själva i ugnen.
goda revbensspjäll
Gott och enkelt recept på goda tjocka revbensspjäll.
Timglas Tid: 1 h 40 min varav endast 10 min jobb.
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Ev: Kryddor alternativ 1:

Ev: Kryddor alternativ 2 (egen blandning):

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Välj ett kryddalternativ och krydda revbensspjällen och gnid in på båda sidor.

    instruktion steg 1 revbensspjäll
    Gnid in krydda.
  2. Lägg spjällen med bensidan upp på ett galler i en långpanna och sätt in i mitten av ugnen i 175°C i 45 minuter.

    instruktion steg 2.1 revbensspjäll
    Lägg med bensidan upp.
    instruktion steg 2.2 revbensspjäll
    Stek i ugnen.
  3. Vänd köttet. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i tjockaste delen av köttet. När den visar 70°C eller när benen kan lossas från köttet är det klart. Det tar ungefär 45 minuter. (Den totala stektiden blir alltså ungefär 1,5 timmar.)

    instruktion steg 3.1 revbensspjäll
    Halvtid.
    instruktion steg 3.2 revbensspjäll
    Vänd.
    instruktion steg 3.3 revbensspjäll
    In i ugnen.
  4. Låt svalna lite. Vänd på köttbitarna och skär i bitar efter benen.

    Revbensspjällen kan ätas varma eller kalla på smörgåsbordet eller varma med sås och t.ex. kokt potatis.

    (Vill man göra sås så kan man späda i långpannan med ca 2 dl vatten. Smaka av skyn och använd som den är till sås eller red den med vetemjöl till en tjockare sås.)

    instruktion steg 4.1 revbensspjäll
    Färdiga revbensspjäll.
    instruktion steg 4.2 revbensspjäll
    Vänd.
    instruktion steg 4.3 revbensspjäll
    Skär i bitar efter benen.

glödlampa Tips:

Vill du göra tunna revbensspjäll, så är det ett annat recept.

Kommentarer till Revbensspjäll

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne
Det är totala mängden som står angiven i ingredienslistan. Dock är mängderna bara på ett ungefär, det är bara att strö över, man behöver inte mäta så noga. Så klart är även kryddning efter tycke och smak. Jag har skrivit mängder mest bara för att ge ett litet hum om vad som kan passa. Tack och God Jul till dig också! 💕
penna Skrivet av anonym
Hej, gnider man in revbenspjällen med totalt 1 tsk salt +0,5 tsk kryddor , eller är det 1 tsk salt+0,5 tsk kryddor på varje sida?

God jul och tack för fina recept!
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne
45 minuter är halva tiden, total stektid är ca 90 minuter.
penna Skrivet av Anonym
Hej, jag undrar om revbenspjällen första gången ska in i 45 min eller halva den tiden (22 min)? För sedan ska den in i 45 min igen.
penna Skrivet av Lasse
Kalasgott recept för kamben!
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne
Se mitt recept på tunna revbensspjäll.
penna Skrivet av Starbucks
Kamben = baby back ribs

Någon som vet hur man laga detta?
penna Skrivet av johan
bara så ni vet, så är det inte revben som är på bilden, utan det är kamben. Kamben sitter på kotlettraden. Revben som vi tänker på sitter på bogen. Det är mer kött o smak på bogreveben än kamben. Kamben har nästan ingen kött alls, typ bara ben.
penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra! Ev. kan man blanda med lite olja också. Det gäller även kryddblandingarna i receptet.
penna Skrivet av Sarah
Är det någon som vet hur man gör om man vill ha honungsglaserade revben istället för kryddblandningarna i receptet? Blandar man bara honung och kryddor och penslar på?

Se även dessa recept

| Fläskkött | Julmat och andra julrecept |