Revbensspjäll - Recept

Ingredienser:
- ca 1 kg revbensspjäll
Ev: Kryddor alternativ 1:
Ev: Kryddor alternativ 2 (egen blandning):
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- eller svartpeppar
- 0,5 tsk ingefära
- 0,5 tsk stött salvia
Utrustning:
- ev. köttermometer
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 1 timmar och 30 minuter
-
Välj ett kryddalternativ och krydda revbensspjällen och gnid in på båda sidor.
- ca 1 kg revbensspjäll
- Ev: Kryddor alternativ 1:
- Ev: Kryddor alternativ 2 (egen blandning):
Gnid in krydda. -
Lägg spjällen med bensidan upp på ett galler i en långpanna och sätt in i mitten av ugnen i 175°C i 45 minuter.
Lägg med bensidan upp. Stek i ugnen. -
Vänd köttet. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i tjockaste delen av köttet. När den visar 70°C eller när benen kan lossas från köttet är det klart. Det tar ungefär 45 minuter. (Den totala stektiden blir alltså ungefär 1,5 timmar.)
Halvtid. Vänd. In i ugnen. -
Låt svalna lite. Vänd på köttbitarna och skär i bitar efter benen.
Revbensspjällen kan ätas varma eller kalla på smörgåsbordet eller varma med sås och t.ex. kokt potatis.
(Vill man göra sås så kan man späda i långpannan med ca 2 dl vatten. Smaka av skyn och använd som den är till sås eller red den med vetemjöl till en tjockare sås.)
Färdiga revbensspjäll. Vänd. Skär i bitar efter benen.
Näringsvärden
Tips & tricks

webmaster
God jul och tack för fina recept!

webmaster